Doğalgaz faturalarında Konya ortada mı kalacak?

Doğalgaz faturalarında Konya ortada mı kalacak?

Doğalgaz faturaları da dahil pek çok alanda düzenlemeler içeren 18 maddelik kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu. Kabul edilirse Konya'nın durumu oldukça ilginç bir hal alabilir.

Enerji verimliliğini artırmak, fazla tüketim yapanların fazla tüketimin maliyetine katlanması ve doğalgaz enerjisinin tasarruflu kullanılmasını teşvik etmek amacıyla faturalarda kademeli tarife sistemine geçiş yapılıyor.

Buna göre; bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak il veya bölge bazında kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulanabilecek. Düzenleme ile maliyetler için bir çalışma yapılacak, gerekli olan abone grubu için il bazında iklim şartları ve tüketim miktarına uygun olacak bir kademe belirlenecek.

Oluşan tüketim maliyetleri bu kademe üstünde tüketim yapan abonelere yansıtılacak.

NASIL OLACAK?

Doğalgazda iklimi göre tarifelendirilme yapılacak ancak elektrikte böyle bir uygulama olmayacak. Elekrikte çok tüketen, daha çok fatura ödeyecek. Doğalgaz ve elektrikte kademeli tarifeye geçilirse sıcak şehirde yaşayanlar olumsuz etkilenecek. Kışın pahalı doğalgaz tarifesi uygulanacak. Yaz aylarında da klimanın etkisiyle elektrik tüketimimi artacak ve daha pahalı elektrik tarifesi uygulanacak. Sıcak şehirdekiler diğer şehirlere göre yazın elektriği, kışın doğalgazı daha pahalıya kullanacak.

KONYA'NIN KAFASI KARIŞABİLİR

İklim değişikliğinin en çok vurduğu şehirlerin başını çeken Konya'da ise bu durum çok garip bir hal alabilir. Neredeyse 5 yıldır kış mevsimi yaşamayan Konya'da zaman zaman havalar çok soğuk olabiliyor. Durumun böyle olması da uygulamanın Konya'ya nasıl uygulanacağı yönündeki soruları havada bırakıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum