Doğalgaz desteğinin kapsamı genişledi: Kimler faydalanabilecek?

Doğalgaz desteğinin kapsamı genişledi: Kimler faydalanabilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğal gaz desteği kapsamını genişleterek, maddi zorluk içindeki vatandaşların kış aylarındaki faturalarını daha rahat ödemelerini hedefliyor.

Doğal Gaz Desteği Başvuruları e-Devlet Üzerinden Yapılıyor

Devlet, doğal gaz desteği için başvuruların e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmesine imkân tanıyor. Vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesindeki "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" bölümüne T.C. kimlik bilgileri ve şifreleriyle giriş yaparak başvuruda bulunabiliyorlar.

Ödemeler PTT Kartları Aracılığıyla Yapılacak

Doğal gaz desteği alan kişiler, PTT şubelerinden ücretsiz temin edilebilen PTT kartları aracılığıyla ödemelerini gerçekleştirecekler. Bu kartlar, ihtiyaç sahiplerinin ısınma giderlerini karşılamak için verilen doğal gaz yardımı için kullanılacak.

Doğal Gaz Desteği Şartları

Başvuruda bulunan kişilerin veya ailelerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Gelir kriteri önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Başvuru yapan kişinin veya ailesinin kişi başına düşen aylık geliri 3.800 TL'yi aşmamalı. Sağlık durumu da dikkate alınarak kronik hastalığı olan veya yaşamını cihaza bağlı olarak sürdüren kişilere, sağlık raporuyla başvurduklarında normal destek miktarının %5'i kadar daha fazla ödeme imkanı sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.