Diziyle ününü arttıran Bayır'a tatilci ilgisi

Diziyle ününü arttıran Bayır'a tatilci ilgisi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ulusal televizyon kanalında yayınlanan dizinin çekildiği Bayır Mahallesi, bayram tatilinde yoğun ilgi görüyor- Tatilcilerin ilgisini en fazla koruma altına alınan bin 900 yaşındaki dev çınar çekiyor

MUĞLA (AA) - Marmaris'te bin 900 yaşındaki dev çınar ağacıyla ünlü olan, ulusal televizyon kanada yayınlanan "Hanım Köylü" isimli dizinin çekildiği Bayır Mahallesi, Ramazan Bayramı tatilinde adeta yerli turistlerin akınına uğradı.

Dizideki sahnelerin geçtiği yerleri gezen ziyaretçiler, mahallenin simgesi dev çınarı yakından görme fırsatı elde ediyor. Yerel inanışa göre ağacın etrafında yürüyen tatilciler, dilek tutuyor.

Bayır'da daha önce görülmemiş bir kalabalık olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, bu durumdan memnun olduklarını belirtti.

Koruma altındaki çınarın yer aldığı meydanda işletmecilik yapan Mehmet Korkut, AA muhabirine, mahallelerinde bayram süresince çok büyük hareketlilik yaşadıklarını ve yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Marttan beri köylerinde turizm hareketliliği yaşadıklarını anlatan Korkut, "Bayır'a artan ilgide bayram tatilinin uzun olması ve erken açıklanmasının yanında mahallede çekilen dizinin de büyük etkisi oldu." dedi.

Korkut, ziyarete gelen turistlerin yöresel ürünler satın alarak ve yemek yiyerek mahalleye ciddi gelir sağladıklarını belirterek, "Bölgemizin çam balı ünlü. Burada çekilen dizide balımızın tanıtımı da çok güzel yapılıyor. Bundan dolayı gelen tatilciler bal satın alıyorlar." diye konuştu.

- Dev çınar ilgi görüyor

Marmaris Ticaret Odasınca 1995 yılında bin 880 yaşında tabiat anıtı olarak tescil ettirilen çapı 2,8 metre, çevresi 8,7 metre, yüksekliği 35 metre ve 706 metrekarelik alanı kaplayan çınarın gölgesinde turistler serinliyor, alışveriş yapıyor, yemek yiyor. Bazı dalları kuruyan anıt ağaca 2008'den bu yana belirli aralıklarla bakım uygulanıyor.

Gövdesinin bazı bölümleri ile dalları çürüyen ağaç, krom ve nikel tellerle güçlendirildi, çürük yerleri özel macunla kapatıldı. Mantar ve böcek bulunan bölgeleri temizlenen ağacın çevresi, mantarlara karşı demir sülfat ve göz taşı ile izole edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :