Diyarbakır'a 42 metre derinliğinde eğitim havuzu yapılacak

Diyarbakır'a 42 metre derinliğinde eğitim havuzu yapılacak

Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Federasyonu Başkanı Güney:

ADANA (AA) - HAKAN ŞAHİN - Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Federasyonu Başkanı Mesut Güney, "Dünyanın en derin havuzu İtalya'da 40 metre derinliğinde, şu anda Diyarbakır'a 42 metre derinliğinde eğitim havuzu yapıyoruz" dedi.

Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda ülkemizde boğulma vakalarında artış olduğunu, verilen eğitimler ve arama kurtarma çalışmalarıyla eksikliklerin giderilerek, vaka oranlarının ciddi boyutlarda düşürülebileceğini belirtti.

Amaçlarının Türkiye'deki bütün sualtı, suüstü kurtarma ekiplerini, örgütleyip, eğitmeyi planladıklarını ifade eden Güney, ''Ülkemizdeki AFAD, UMKE, emniyet, silahlı kuvvetler ve tüm kurum ve kuruluşlarla ortak bir çalışma platformunda işbirliği yaparak vatanımıza afet ve acil durumlarda en iyi nasıl hizmet edebiliriz onu organize ediyoruz'' diye konuştu.

 

- "Diyarbakır önemli bir eğitim merkezi olacak" 

 

Dünyanın en derin havuzunun 40 metre ile İtalya'da olduğunu belirten Güney, konuşmasına şöyle devam etti:

''Dünyanın en derin havuzu İtalya'da 40 metre derinliğinde, şu anda Diyarbakır'a 42 metre derinliğinde eğitim havuzu yapıyoruz. Türkiye'deki bütün kurumlar bu havuzda su altı arama kurtarma eğitimlerinin yanında ilk yardım eğitimleri de alabilecek. AFAD, UMKE, emniyet, silahlı kuvvetler ve STK'lar da dahil tesisler herkesin faydalanabileceği şekilde halka açılacak. Tesislerde 12, 24, 42 ve 48 metrelik parkurlar yapmayı planlıyoruz. Akıntı dalışı, derin dalış, ihtiva dalışı gibi dalışları yaparak Diyarbakır'ı dünyadaki bütün dalış organizasyon sistemlerinin ortak bir eğitim merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Diyarbakır Valiliği, bu proje için arsa tahsisini gerçekleştirdi. Diyarbakır şimdiye kadar terör olaylarıyla anılan bir kentimizdi, bu merkez sayesinde artık binlerce turistin ziyaret ettiği önemli bir eğitim merkezi haline gelecek. Bu vesile ile Diyarbakır Valimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.''

Güney, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de, eğitimlerle, arama kurtarma çalışmalarını daha üst noktalara taşımak istediklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı