Diyanet'ten 'Kudüs Biyografisi' projesi

Diyanet'ten 'Kudüs Biyografisi' projesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kudüs tarihini detaylı bir şekilde ele alacak olan "Kudüs Biyografisi" projesini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlıklarını tamamladığı ve Kudüs tarihini çeşitli yönleriyle ele alacak olan "Kudüs Biyografisi" projesini duyurdu.

Erbaş, proje hakkında yaptığı açıklamada, İslam'ın ilk kıblesi olan Kudüs'ün tarihine dair geniş bir arşiv belgesi ışığında geçmiş mirasının aydınlatılmasını amaçladıklarını belirtti.

Erbaş, projenin, modern Filistin genelinde ve özelde Kudüs'te yaşanan problemleri anlamak ve çözüm üretebilmek adına önemli bir kaynak olacağını vurgulayarak, "Kudüs Biyografisi"nin, İslam'ın tarihi geleneği içerisinde Kudüs'ü çeşitli yönleriyle ele alacak ve literatüre kazandırılacak en kapsamlı eserlerden biri olacağını ifade etti.

Erbaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki Kudüs’ü konuşmak, sadece bir şehri konuşmak değildir. Kudüs’ü konuşmak aynı zamanda insanlığın geleceğini, dünya barışını ve İslam ümmetinin izzetini konuşmaktır. İslam aleminin ve dünya kamuoyunun Kudüs konusundaki farkındalığını artırmasına vesile olmasını temenni ediyor, yüce Rabbimizden kolaylıklar niyaz ediyoruz. Gayret bizden, takdir ve tevfik Allah'tandır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.