Diyanet İşleri Başkanlığı Olağanüstü Din Şurası

Diyanet İşleri Başkanlığı Olağanüstü Din Şurası

TBMM Başkanı Kahraman: "Bundan böyle Türkiye darbeler ülkesi olmaktan çıkmıştır. Biiznillah bir daha darbeye teşebbüs etme fikri olamayacaktır. Zira millet karşı koymuştur, boyun eğmemiştir ve özümsemiş olduğu bir sistemin yıkılmasını istememektedir"-"Hep

ANKARA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bundan böyle Türkiye darbeler ülkesi olmaktan çıkmıştır. Biiznillah bir daha darbeye teşebbüs etme fikri olamayacaktır. Zira millet karşı koymuştur, boyun eğmemiştir ve özümsemiş olduğu bir sistemin yıkılmasını istememektedir." dedi.

Din Şurası, 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin, dini istismar eden FETÖ tarafından gerçekleştirilmesi sebebiyle "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" gündemiyle tarihinde ilk kez olağanüstü toplandı.

Meclis Başkanı Kahraman, şuranın açılışında yaptığı konuşmada, devletin ve milletin başına çuval geçirmek isteyen Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) mensup asker kıyafeti giymiş vatan hainlerinin yapmak istedikleri darbe girişiminin ardından olağanüstü günler geçirildiğini söyledi.

"Allahın lütfu keremiyle büyük bir uçurumun kenarından döndük." diyen Kahraman, karanlık, dipsiz bir kuyuya düşmeye ramak kalmışken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üstün cesareti, imanı ile milletin inancı ve gayretiyle Türkiye'nin büyük bir felaketten kurtulduğunu vurguladı.

Kahraman, darbenin bir bütün haline gelmiş milletin sayesinde engellendiğini, sivil toplum kuruluşlarının demokrasi nöbetine çıktığını, tarihi bir zafer kazanıldığını belirtti.

TBMM'nin ikinci defa gazi ünvanını kazandığını ifade eden Kahraman, bombalar ve silah sesleri altında parti farkı gözetmeksizin Meclis çatısı altında olduklarını anlattı.

Kahraman, satılmış çete mensuplarının, milletin uçak, helikopter ve silahlarını, millete karşı kullandıklarını, milletin kalbini, Meclis'i bombaladıklarını, vatandaşları, öz kardeşlerini şehit edip yaraladıklarını, milletin ise kurşunlara göğsünü siper ettiğini söyledi.

"Büyük bir felaketin eşiğinden döndük" ifadesini kullanan Kahraman, bu felakette milletin ortaya koyduğu güzel bir tablo olduğuna işaret etti. Kahraman, "Bundan böyle Türkiye darbeler ülkesi olmaktan çıkmıştır. Biiznillah bir daha darbeye teşebbüs etme fikri olamayacaktır. Zira millet karşı koymuştur, boyun eğmemiştir ve özümsemiş olduğu bir sistemin yıkılmasını istememektedir." diye konuştu.

"Şimdi kendine Müslüman diyen, o mercimek aklını ve emeğini emperyalizmin hizmetine sunmuş bir meczubun, bir hainin dolaştığı sosyal, siyasal, ekonomik, psikolojik ve askeri yaralarımızı kısa zamanda sarmamız gerekiyor." değerlendirmesini yapan Kahraman, bunun uzun zaman almayacağına da inandığını dile getirdi.

Kahraman, darbe girişimine karşı başarıda herkesin hissesi olduğunu belirterek, kendilerinin TBMM'de, din görevlilerinin camilerde, polisin sokakta, vatandaşların ise her yerde direnerek bütün dünyaya bir demokrasi dersi verildiğini vurguladı.

-"Mayası son derece sağlam bir milletimiz var"

Ezan ve selalarla bütün milletin uyandırıldığını, canlandırıldığını anlatan Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mayası son derece sağlam bir milletimiz var. Hepimizin büyük sorumluluğu var, sahip çıkmamız gereken bir dinimiz, dinimizi en doğru şekilde anlatmak zorunda olduğumuz bir milletimiz ve bir dünya var. Bizler ne aldatan ne aldanan olmadan dinimizi en iyi şekilde anlatmak zorundayız. Yaşadığımız olayların tekerrür etmemesi ve gelecek nesillerin güven içinde yaşamaları için herkese büyük sorumluluk düşmektedir. Hiçbir boşluk bırakmadan, bizler sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Aksi takdirde bıraktığımız boşlukları birtakım şarlatanlar yine dolduracak ve başka kainat imamları kendilerine diyenler, istismarlarına devam edeceklerdir."

Kahraman, Müslümanın bilgili olmak durumunda bulunduğunu vurgulayarak, "Bilgisiz Müslümanın karanlık tünelde fenersiz yol alan kişi olduğunu unutmamalıyız. Bilgiyle kendi önünü aydınlatmayan bir Müslüman aldatılmaya mahkumdur." dedi.

Dünyada bu şekilde aldatılan çok sayıda Müslüman bulunduğunu ifade eden Kahraman, yaşananlardan da dersler çıkarılmasının önemine değindi.

Milli iradeden, demokrasiden yana herkesin büyük bir mesuliyet duygusuyla hareket etmesi gerektiğine dikkati çeken Kahraman, diri, uyanık ve tedbirli olmak gerektiğini söyledi.

Kahraman, Azerbaycan Meclis Başkanı'nın geçmiş olsun ve destek ziyaretinde bulunarak, Türk bayrağını eğilip üç kere öpüp başına koyduktan sonra "Biz kurtulduk, siz değil biz kurtulduk." dediğini aktardı.

- "Bir daha böyle günler görmeyiz"

Milletle beraber bir destan yazıldığının altını çizen Kahraman, "İnşallah bir daha böyle günler görmeyiz." ifadesini kullandı.

Kahraman, güvenliği sadece askeri ya da polisiye tedbirlerle sağlamanın yanıltıcı olacağını belirterek, sosyal güvenlik, milli politika, psikolojik güvenlik konularının da fazlasıyla üzerinde durulması gerektiğini kaydetti.

"Güvenliğin sosyal ve psikolojik boyutunu ihmal ettiğimizde, göklerde uçarken övündüğümüz F16'ların bombalarını üzerimizde görmüş oluruz." diyen Kahraman, geçmiş nasıl ki ortak ise geleceğin de ortak olduğunu dile getirdi.

Kahraman, Müslümanların birbirleri üzerine nüfuz tesis ederek geleceklerini oluşturamayacaklarını belirtti.

DAEŞ'in, Suriye ve dünyanın başka ülkelerinde yaptığı vahşet nasıl İslam adına onaylanmıyorsa 15 Temmuz'da halkın üzerine bomba yağdıranları da Müslüman olarak kabul etmediklerini bildiren Kahraman, milletin onayını almamış hiçbir işin de başarılı olma şansı bulunmadığını söyledi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bomba atacak kadar gözü dönmüş canilerin de esasında başarılı olmak gibi bir hedefleri bulunmadığını, esas hedefin kaos yaratmak olduğunu ifade etti. Kahraman, "Onlar başaramadı. Ama bizim de işimiz yeni başladı. Bu fesat yuvalarının yeniden canlanmaması için bundan sonra yapmamız gereken şey maddi ve manevi kalkınmaya odaklanmaktır. Manevi kalkınmayı asla ihmal etmemektir." diye konuştu.

Maruz kalınan darbe girişiminin gözlerdeki perdeyi de kaldırdığını anlatan Kahraman, büyük çoğunluğun da kendine yeni geldiğini, derin bir uykudan uyananlar bulunduğunu sözlerine ekledi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :