Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Suriyelilere ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Suriyelilere ziyaret

Görmez, Türkçe ve mesleki eğitim için KAGEM'in Altındağ'da kurduğu Sosyal Destek ve Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeliler ile bir araya geldi

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkçe ve mesleki eğitim için Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi'nce (KAGEM) kurulan Sosyal Destek ve Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeliler ile bir araya geldi.

Görmez ve eşi Hatice Görmez, Altındağ Önder Mahallesi'nde yaklaşık 3 ay önce faaliyete başlayan merkezi ziyaret etti.

KAGEM Müdürü Hicret Toprak ile görüşen Başkan Görmez, daha sonra eşiyle Suriyelilere eğitim verilen derslikleri gezdi.

Suriyeli öğrenciler, Başkan Görmez'e, Türkiye-Suriye konulu çizdikleri resimleri ve Türkçe yazdıkları mektupları verdi. Mazin Atlahan ve Afrah Qali isimli Suriyeli öğrenciler, teşekkürlerini içeren mektuplarını sınıfta Türkçe okudu.

- "Bu topraklar sizin de topraklarınız"

Merkezin konferans salonunda öğrencilere hitap eden Görmez, Suriyelilerin Türkçe öğrendiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

KAGEM'e de gerçekleştirdiği bu hizmetten dolayı teşekkür eden Görmez, bu coğrafyalarda yaşanan acıların bir gün bitmesi ve buradakilerin evlerine, ülkesine dönmesi temennisini dile getirdi.

Görmez, "Burayı sakın misafir olduğunuz bir belde, bir ev, bir ülke olarak görmeyin. Burası sizin eviniz, sizin de ülkeniz, bu topraklar sizin de topraklarınız. Bizim yaptıklarımız size iyilik değil, kendimize iyiliktir. Bizim yaptığımız işler, bizim görevlerimiz, bizim vazifelerimiz." dedi.

Yapılanları hem insan hem Müslüman hem de komşu olarak vazifeleri gördüğünü belirten Görmez, "İnşallah burada sizler kendi çocuklarınızla mutlu mesut bir şekilde yaşarsınız ve kalbinizden ülkenizi hiçbir zaman çıkarmayın." diye konuştu.

Mehmet Görmez, zulüm ile abad olunamayacağını vurgulayarak, kendisini dinleyenlerin mutlu, mesut, bahtiyar olarak ülkelerine dönebilmeleri ve Şam, Halep, Suriye'deki medeniyeti yeniden inşa edebilmeleri temennisinde bulundu.

Başkan Görmez, daha sonra istekleri üzerine Suriyeliler ile Arapça sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :