Diyanet İşleri Başkanı Görmez Sudan'da

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Sudan'da

Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Korgeneral Salih Görmez'i kabul etti

HARTUM (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sudan'daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Korgeneral Bakri Hassan Salih ile bir araya geldi.

 Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Salih, Görmez ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar ile Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Enver Arpa'nın yer aldığı heyeti kabul etti. 

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın'ın da hazır bulunduğu görüşmede Görmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan halkına gönderdiği selamı Salih'e iletti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Ülkemizin İslam dinine bakışı ile Sudan’ın bakışının aynı doğrultuda olduğunu daha önce medya aracılığıyla biliyordum. Keza ziyaretim vesilesiyle de somut olarak görme fırsatı buldum. Afrika kıtasına gerçekleştirdiğim ziyaretlerde karşılaştığım İslam alimleri ve müftülerin genellikle Sudan’daki üniversitelerden mezun olmaları beni ayrıca mesut ediyor" dedi. 

Salih de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası platformlarda Sudan'a verdiği desteğin kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Sudan halkı, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Darfur'a yaptığı ziyareti unutmayacaktır. Türkiye'nin, evlerinden edilmiş 2 milyon Suriyeliye kucak açmasını da özellikle takdir ediyoruz" diye konuştu. 

Salih ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nu ülkesine davet ederek, "Kendilerini burada ağırlamaktan bizler ve Sudan halkı gurur duyacaktır" ifadesini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı