Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna’daki Türk vatandaşlarına 'bölgeden ayrılın' tavsiyesi

Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna’daki Türk vatandaşlarına 'bölgeden ayrılın' tavsiyesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarının ardından Ukrayna'da tansiyon arttı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın doğu bölgelerinde bulunan vatandaşlara bölgeden ayrılmalarını tavsiye etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ulusa sesleniş konuşmasında, Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni Rusya tarafından tanındığını duyurmasının ardından bölgede tansiyon daha da arttı.

Ukrayna'nın Doğu bölgelerinden ayrılın

Son gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı, "Ukrayna'nın Doğu bölgelerindeki son gelişmeler çerçevesinde, vatandaşlarımızın Ukrayna'nın Doğu bölgelerinden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu fadelere yer verildi:

Ukrayna'nın Doğu bölgelerindeki son gelişmeler çerçevesinde, vatandaşlarımızın Ukrayna'nın Doğu bölgelerinden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir. Vatandaşlarımızın gerekli durumlarda Kiev Büyükelçiliğimiz ile temas etmeleri önerilmektedir.

Acil durumlarda Kiev Büyükelçiliğimiz (+380632114765 ; +380632557748) ve Bakanlığımızın Konsolosluk Çağrı Merkezi (0312 292 2929) ile irtibata geçilmesi mümkündür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.