Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna sınırına seyahat uyarısı!

Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna sınırına seyahat uyarısı!

Ülkeler savaş çanlarının çaldığı Ukrayna konusunda vatandaşlarını uyarırken, Türkiye Dışişleri Bakanlığından da önemli bir uyarı geldi. Vatandaşlara Ukrayna'nın Doğu sınırındaki bölgelere mecbur kalmadıkça seyahat etmekten imtina edilmesi tavsiye edildi

Ukrayna'daki gerginliğin artmasının ardından Dışişleri Bakanlığı Türkiye'den bölgeye seyahat edecek olanları uyardı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın Ukrayna'nın Doğu sınırındaki bölgelerine mecbur kalmadıkça seyahat etmekten imtina etmeleri tavsiye edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Doğu bölgelerine yapılacak seyahatler ve güvenlik ile ilgili bir yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada Ukrayna'nın Doğu sınırındaki bölgelere mecbur kalmadıkça seyahat etmekten imtina edilmesi tavsiye edildi.

MECBURİ SEYEHAT EDECEKLER BÜYÜKELÇİLİKLE TEMAS ETSİN

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Ukrayna'daki güvenlik durumu ülkemizce yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın Ukrayna'nın Doğu sınırındaki bölgelerine mecbur kalmadıkça seyahat etmekten imtina etmeleri tavsiye edilmektedir.

Vatandaşlarımızın şahsi güvenlikleri için mümkün olan tüm tedbirleri almaları ve mecburi seyahatleri öncesinde Kiev Büyükelçiliğimiz ile temas etmeleri önerilmektedir.

Acil durumlarda Kiev Büyükelçiliğimiz (+380632114765 ; +380632557748) ve Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi (0312 292 2929) ile irtibata geçilmesi mümkündür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.