Dilan ve Engin Polat olayında detaylar ortaya çıkıyor: Mali müşavir her şeyi anlattı

Dilan ve Engin Polat olayında detaylar ortaya çıkıyor: Mali müşavir her şeyi anlattı

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklu bulunduğu kara para aklama ve vergi kaçırma soruşturmasında mali müşavir Zümrüt Yerebakan'ın itirafları dosyayı derinleştiriyor. Y

İstanbul'da kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin dosyasında yeni ve çarpıcı ayrıntılar gün yüzüne çıkıyor. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan mali müşavir Zümrüt Yerebakan, savcılık ifadesinde dikkat çekici bilgiler paylaştı.

Yerebakan'ın ifadesine göre, Polat çiftinin şirketlerinden biri olan Ataşehir'deki şirketlerinde MASAK raporu ortaya çıktıktan sonra bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda, MASAK raporu projektör vasıtasıyla perdeye yansıtılarak detaylı bir inceleme yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda sadece vergi cezası kesilmesi kararı alındı. Araçların üzerinde henüz haciz ve tedbir kararı olmadığı için, araçların başkalarına devredilmesi gündeme geldi.

Yerebakan'ın ifadesine göre, çekler aracılığıyla alınan gayrimenkuller üzerinden para aklama işlemi gerçekleştiriliyordu.

Polat çiftinin Ataşehir'deki şirketinden kesilen çeklerin bedellerinden avukat Ahmet Gün kendi komisyonunu aldıktan sonra, kalan miktar Polat çiftine geri dönüyor ve gayrimenkul üzerinden sisteme girilerek suç gelirleri aklanıyordu.

Soruşturma başladıktan sonra Ahmet Gün ve diğer şüphelilerin ifadelerinin yazılı olarak hazırlandığını belirten Yerebakan, "Söylenmesi gerekenleri metinlere geçirdiler" dedi. Bu itirafların soruşturmayı daha da derinleştireceği ve davada yeni gelişmelere neden olabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.