Dikkat! Ramazan'da en çok görülen rahatsızlık tansiyon yükselmesi

Dikkat! Ramazan'da en çok görülen rahatsızlık tansiyon yükselmesi

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Bilal Boztosun, Ramazan ayında kalp hastalarının dikkat etmesi gereken noktaları açıkladı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Bilal Boztosun, Ramazan ayında kalp hastalarının sağlıklı bir oruç deneyimi geçirmeleri için önemli önerilerde bulundu. Özellikle iftarda ani ve hızlı bir şekilde yemek tüketmenin ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Boztosun, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Boztosun, iftarda hafif bir çorbayla açılması ve ardından yavaş yavaş artırılan hafif gıdaların tercih edilmesi gerektiğini önerdi. Ayrıca su içmeyi ihmal etmemenin önemine değinen uzmanlar, ani yüklenmenin tansiyon yükselmelerine ve göğüs ağrılarına neden olabileceğini ifade etti.

Özellikle kalp hastalarının doktorlarına danışmadan oruç tutmamaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Boztosun, yakın zamanda kalp krizi geçirmiş, kalp yetmezliği veya ciddi aritmileri olan hastaların öncelikle uzmanlarıyla iletişime geçmelerini önerdi. İlaç kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, ilaçların sahur ve iftar saatlerine göre ayarlanması konusunda da uyarılarda bulundu.

Kalp rahatsızlıkları olan bireylerin özellikle kızartma, tuzlu, aşırı baharatlı ve aşırı etli gıdalardan uzak durmaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Boztosun, bu tür gıdaların sindirim sistemini zorlayarak kalbi olumsuz etkileyebileceğini aktardı. Beslenme düzeninin kişinin sağlık durumuna uygun olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, şeker ve tansiyon problemleri olanların özellikle diyetlerine dikkat etmelerini tavsiye etti.

Ramazan ayında oruç tutmak isteyen kalp hastalarının sağlıklı bir şekilde bu süreci geçirebilmeleri için uzman görüşü alarak hareket etmelerinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Boztosun, bu sayede ciddi sağlık problemlerinin önüne geçilebileceğini belirtti.

Dikkat! Ramazan'da en çok görülen rahatsızlık tansiyon yükselmesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.