Dikkat! Kombi Bakım Dolandırıcıları Harekete Geçti

Dikkat! Kombi Bakım Dolandırıcıları Harekete Geçti

Son zamanlarda, kombi bakım ve onarımı adı altında arayarak servis hizmeti sunan şahıslar halkın dikkatini çekmeye başladı.

Dolandırıcılar, kombi sahiplerine "bakım zamanı geldi" gerekçesiyle arayarak sahte servis hizmeti sunmaya çalışıyor. Bu tür aramalara itibar edilmemesi ve dikkatli olunması gerekiyor.

Havaların soğumasıyla beraber kombi bakım ve onarımı, kış hazırlıklarının başında geliyor. Ancak son dönemde bazı kötü niyetli kişiler, kombi sahiplerini kandırmak için bu ihtiyacı kötüye kullanmaya başladı.

Yetkililer sahte servislere karşı uyarıyor

Kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek amacıyla, yetkililer uyarı mesajları gönderiyor. Mesajlarda, "“Servis hizmeti adı altında kombi bakım onarım zamanınız gelmiştir diye arayan kişilere itibar etmeyiniz. Servis hizmetlerinin internet üzerinden veya kurumsal servis hizmeti sunan firmalardan teyit alarak yaptırılması muhtemel dolandırıcılığın önüne geçilmesi için önem arz etmektedir. Halkımız bu konuda uyanık olmalıdır” deniliyor.

Dolandırıcılara karşı alınması gereken önlemler

İletişim Bilgilerini Doğrulama: Herhangi bir servis çağrısına veya kombi bakımı talebine yanıt vermeden önce, arayan kişinin kimliğini doğrulamak önemlidir. Resmi bir servis sağlayıcısı olduğunu iddia eden kişilerin iletişim bilgilerini kontrol edin.

Kurumsal Firmalardan Teyit: Eğer kombi bakım ve onarım hizmeti almayı düşünüyorsanız, güvenilir ve kurumsal bir servis sağlayıcısından hizmet almak en iyisi olacaktır. İnternet üzerinden veya telefonla araştırma yaparak güvenilir bir firma seçebilirsiniz.

Kişisel Bilgileri Paylaşmaktan Kaçının: Telefonla arayan kişilere kişisel veya finansal bilgilerinizi asla vermeyin. Dolandırıcılar bu bilgileri kötüye kullanabilir.

Yetkililer, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli ve uyanık olunması gerektiğini vurguluyor. Kombi bakımı ve onarımı gerekiyorsa, güvendiğiniz bir servis sağlayıcısıyla iletişime geçmek en güvenli yol olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.