Dikkat: Alerji mevsimi başlıyor

Dikkat: Alerji mevsimi başlıyor

Medical Park Karadeniz Hastanesi'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, baharın gelişiyle birlikte alerjik reaksiyonların artabileceğine dikkat çekti.

1. Baharın Gelişi ve Alerjik Reaksiyonlar: Mart ayının gelişiyle birlikte bazı kişilerde alerjik reaksiyonların başlayabileceğini belirten Prof. Dr. Tevfik Özlü, soluduğumuz havadaki çeşitli polenlerin hassas kişilerde alerjik sorunların asıl nedeni olduğunu ifade etti. Ayrıca, iklim şartlarındaki değişim ve diğer alerjenlerin varlığı da alerjik reaksiyonlara etki edebileceğini belirtti.

2. Alerjik Bünye ve Mevsimsel Alerjiler: Prof. Dr. Özlü, toplumda her 3 kişiden birinin alerjik bünyeye sahip olduğunu ve bu kişilerde mevsimsel sorunların sıkça görüldüğünü dile getirdi. Bahar, yaz ve güz aylarının alerjik yakınmaların arttığı dönemler olduğunu belirterek, alerjinin sadece polenlere bağlanmaması gerektiğini vurguladı.

3. Alerjinin Teşhisi ve Tedavisi: Alerjik hastalıkların teşhis ve tedavisi konusunda büyük gelişmeler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özlü, doğru teşhisin ardından alerjik reaksiyonları önleyen ve kontrol altına alan tedavilerin uygulanabileceğini belirtti. Tedavinin kişinin duyarlı olduğu alerjenleri tanıyıp bunlardan kaçınmakla başladığını ifade etti.

4. Alerjik Hastaların Yaşadığı Sorunlar: Alerjinin organ seçen bir durum olduğunu ve farklı belirtilerle ortaya çıkabileceğini belirten Prof. Dr. Özlü, alerjik nezle, alerjik göz nezlesi, alerjik sinüzit ve astım gibi durumların yaygın olduğunu ifade etti. Alerjik hastalıkların etkin şekilde tedavi edilmediğinde yaşam kalitesini düşürebileceğini ve ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtti.

5. Alerjik Reaksiyonların Belirtileri: Alerjik nezlede, gözlerde sulanma, kızarıklık ve yanma, alerjik sinüzitte baş ağrısı ve boğaz gıcıklanması gibi belirtilerin görülebileceğini belirten Prof. Dr. Özlü, astımlılarda ise hırıltılı solunum ve inatçı öksürük gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini söyledi.

6. Tedavi Edilebilirlik ve Hayat Kalitesi: Son olarak, alerjisi olan kişilerin baharın gelişiyle benzer sorunlarla karşılaşabileceğini ancak günümüz tıbbının bu sorunları etkin bir şekilde tedavi edebildiğini belirten Prof. Dr. Özlü, alerjik bünyelilerin de baharın tadını çıkarabileceğini ve normal bir yaşam sürdürebileceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.