Dikel'in "50. Yaş 50. Sergi 50 Eser" sergisi açıldı

Dikel'in "50. Yaş 50. Sergi 50 Eser" sergisi açıldı

Kuveyt Türk’ün Esentepe’deki Genel Müdürlük binasında açılan sergi, 25 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek

İSTANBUL (AA) - Geleneksel Türk-İslam sanatının nadide örneklerinden sedef, metal oygu, naht ve hüsn-i hat sanatlarından örneklerin yer aldığı, "50. Yaş 50. Sergi 50 Eser" isimli sergi ziyarete açıldı.

Kuveyt Türk’ün Esentepe’deki Genel Müdürlük binasında açılan sergiye ilişkin, AA muhabirine açıklamada bulunan hat sanatçısı Mesut Dikel, hattatlığın yanı sıra tezhip, naht, sedef ve metal oygu alanlarından icazetli olduğunu belirterek, 50. yaşında gerçekleştirdiği 50. sergisinde, 50 eserinin yer aldığını söyledi.

Dikel, kendisini yetiştiren Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu'na sergiyi ithaf ettiğini dile getirerek, "Sergideki tüm yazıların orijinalleri, benim kendi şahsıma aittir yani kendi elimden çıkmıştır. Desenler, yazı ve işlemelerin hepsi bana ait. Tabii 4-5 yıllık bir çalışmanın ürünü burada. Adana'da ikamet ediyorum. Orada görsel sanatlar öğretmeniyim. Yaklaşık 24 yıllık bir öğretmenim. Akşamları ve boş zamanlarımda bunları yapıyorum." diye konuştu.

Kuveyt Türk İnsan Kaynakları ve Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir de Kuveyt Türk'ün kültür, miras ve tarihe hizmet etmekten gurur duyduğunu ifade ederek, "Gerek cami, gerek çeşme restorasyonları, gerekse kültür sanat eserlerinin alınması ve muhafaza edilmesiyle ilgili birçok şeyde yer aldık. Son 2 yıldır genel müdürlüğümüzün fuaye katını, kültür sanat eserlerine ayıralım. İki ayda bir burada düzenli bir sergi açalım gibi, bir fikir hasıl oldu. İki yıldır burada çok güzel kültür sanat eserleri, tarihimize, kendi kültürümüze ait eserleri, burada üstatlarıyla beraber ağırlıyoruz. Bugün de kendi alanında hakikaten söz sahibi olan, çok örneği bulunmayan bir sanatçıyı, Mesut Dikel üstadımızı ağırlıyoruz." dedi.

Sergide çok büyük bir sabır, özveri, alın teri ve emek olduğunu sözlerine ekleyen Demir, "(Dikel'e) Hattıyla, tezhibiyle, oyması, kakması ve ebrusuyla, hakikaten çağımızın hezarfenlerinden biri, diyoruz. Birçok dalda kendisini yetiştirmiş. Bu değerlerimizin, değerini, kadrini bilerek, yeni nesillere ulaştırmayı bir borç biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kuveyt Türk Özel Bankacılık Sanat Danışmanı İbrahim Ethem Gören'in küratörlüğüyle düzenlenen ve hüsn-i hattın yanı sıra tezhip, ebru, minyatür, naht, kat'ı, sedef, metal oygu, resim, sulu boya, airbrush, grafik tasarım, fotoğraf ve illüstrasyon gibi sanatın birçok farklı dallarında başarılı çalışmalara imza atan Mesut Dikel'in sergisi, 25 Mayıs'a kadar açık kalacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :