Dermatolog Uyarıyor: Kalıcı Oje Tutkunlarına Önemli Tavsiyeler

Dermatolog Uyarıyor: Kalıcı Oje Tutkunlarına Önemli Tavsiyeler

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Ceylan Emir, kalıcı oje kullanıcılarını uyarmak için önemli bilgiler verdi. Akrilat alerjisi, hijyen koşulları ve bakım önerileri konusunda dikkat çekici tavsiyelerde bulundu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Ceylan Emir, kalıcı oje tutkunlarına önemli uyarılarda bulunarak, sık sık yapılan kalıcı oje işlemlerinin tırnak yüzeyine zarar verebileceğini vurguladı. Ayrıca, alerjik reaksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Uzm. Dr. Ceylan Emir, kalıcı oje işleminin popülerleşmesiyle birlikte hijyen koşullarının da büyük önem taşıdığını ifade etti. Sterilizasyonun, kalıcı oje işlemi yapan güzellik salonlarında mutlaka sağlanması gerektiğini belirten Emir, temiz ve düzenli aletlerin kullanıldığı salonların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

UV ışını ile ojenin tırnak yüzeyine sabitlendiği işlem öncesinde, ellere güneş kremi sürülmesi gerektiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Ceylan Emir, yoğun güneş etkisi altında kalmanın cildin yaşlanmasına neden olabileceğini belirtti. Kalıcı oje yaptıracak kişilere, işlem öncesinde 20-30 dakika boyunca güneş kremi kullanmalarını önerdi.

Ayrıca, kalıcı oje işleminin sürekli olarak yapılmaması gerektiğini vurgulayan Emir, bir kere yapıldığında en az 15 gün ara verilmesini tavsiye etti. Tırnakların havalandırılmasının önemine de değinen uzman, bu süreçte akrilat alerjisine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Akrilat alerjisinin, tırnak ürünlerine bağlı olarak kaşıntı, kızarıklık, şişlik gibi belirtilerle ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Son olarak, kalıcı oje işleminin yanı sıra manikür işleminin de önemine vurgu yapan Uzm. Dr. Ceylan Emir, tırnak diplerinde bulunan kütikülün tamamen alınmaması gerektiğini ve kullanılan aletlerin kişiye özgü olması gerektiğini belirtti. Asetonsuz oje çıkarıcı kullanımını da öneren uzman, bu tavsiyelerle tırnak sağlığının korunabileceğini dile getirdi.

Dermatolog Uyarıyor: Kalıcı Oje Tutkunlarına Önemli Tavsiyeler

Dermatolog Uyarıyor: Kalıcı Oje Tutkunlarına Önemli Tavsiyeler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.