Derbiye "teknik" bakış

Derbiye "teknik" bakış

- Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında karşı karşıya gelecek Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin teknik direktörleri, bu sezon ligdeki derbilerde yenilgi üzüntüsü yaşamadı- Beşiktaş, teknik direktörü Şenol Güneş yönetiminde bu sezonki 3 lig derbisinde bir galibi


İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Spor Toto Süper Lig'de 7 Mayıs Pazar günü karşı karşıya gelecek Beşiktaş ile Fenerbahçe, teknik direktörleri yönetiminde bu sezon ligde derbi mağlubiyeti yaşamadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, bu sezon takımlarının başında ligde üçer derbi heyecanı yaşadı.

Ligde lider durumda bulunan Beşiktaş, Şenol Güneş idaresindeki 3 derbi maçında bir galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Siyah-beyazlı takım, sezonun ilk yarısındaki derbi karşılaşmalarında Galatasaray ile evinde 2-2 berabere kalırken, deplasmandaki Fenerbahçe mücadelesini 0-0 beraberlikle tamamladı. Beşiktaş, ligin ikinci devresinde Galatasaray'ı dış sahada 1-0 mağlup ederek bu sezonki ilk derbi galibiyetine imza attı. Beşiktaş, 3 derbi maçında 5 puan çıkardı.

Siyah-beyazlılar, bu sezonki derbi karşılaşmalarında 3 gol atıp, kalesinde 2 gol gördü.


- Şenol Güneş'in 8. lig derbisi


Beşiktaş, Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünde 8. lig derbisine çıkacak.

Şenol Güneş, 2015-2016 sezonunda görev aldığı siyah-beyazlı takımla, ligde 7 derbi mücadelesinde 4 galibiyet, 2 beraberlik ve bir mağlubiyet yaşadı.

Beşiktaş, bu periyottaki tek yenilgisini geçen sezon deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olarak aldı. Tecrübeli teknik adam, geçen sezonki 4 derbide takımına 3 galibiyet yaşattı.

Siyah-beyazlı takım, Güneş yönetiminde iki sezondaki 7 lig derbisinde 9 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü.


- 2 maç da kupada


Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın başında 2 de kupa mücadelesine çıktı.

Beşiktaş, bu sezon başında TFF Süper Kupa'da Galatasaray ile Konya'da karşı karşıya geldi. Normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 biten karşılaşmada siyah-beyazlı takım, penaltılarda rakibine yenildi.

Siyah-beyazlı ekip, Şenol Güneş yönetiminde ayrıca bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye son 16 turunda rakip oldu. Beşiktaş, Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmada sarı-lacivertli ekibe 1-0 yenildi ve kupadan elendi.


- Advocaat, yenilgisiz tamamlamak istiyor


Fenerbahçe'nin başına sezon başında geçen ancak takımını zirveye oynatmayı başaramayan Hollandalı Dick Advocaat, derbilerde ise başarılı bir performans sergiledi.

Sarı-lacivertli takım, Advocaat yönetiminde ligdeki 3 derbi mücadelesinde 2 galibiyet ve bir beraberlik aldı.

Fenerbahçe, bu sezon Galatasaray ile yaptığı iki maçta rakibine 2-0 ve 1-0'lık skorlarla üstünlük kurdu. Sarı-lacivertliler, ligin ilk yarısında Beşiktaş ile evinde oynadığı karşılaşmayı ise 0-0 beraberlikle tamamladı. Fenerbahçe, Hollandalı çalıştırıcısıyla bu 3 maçta 7 puan topladı.

Sezon sonunda ayrılacağını açıklayan Dick Advocaat, takımının galibiyeti veya beraberliği halinde Fenerbahçe kariyerini derbi yenilgisi almadan bitirecek.

Hollandalı teknik adam yönetimindeki Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda da Beşiktaş'a 1-0 üstünlük kurdu.


- Fenerbahçe, derbilerde kalesini gole kapattı


Fenerbahçe, Dick Advocaat yönetiminde bu sezon derbilerde iyi savunmasıyla dikkati çekti.

Sarı-lacivertli takım, 3'ü lig, biri kupa olmak üzere geride kalan 4 derbide de kalesini gole kapattı. Rakip filelere 4 gol bırakan Fenerbahçe, bunların 3'ünü Galatasaray'a, birini Beşiktaş'a attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :