Depremzedelere Yardım Bahanesiyle Dev Vurgun! Konya'daki örgüt üyeleri de yakalandı

İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen "Kafes-50" operasyonları, Aydın ve Hatay merkezli olmak üzere Konya dahil toplam 9 ilde düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen "Kafes-50" Operasyonları, Aydın ve Hatay merkezli olmak üzere toplam 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. Operasyonlar kapsamında Hatay'da B.Ç. ve M.Ç. liderliğindeki bir suç örgütü ile Aydın'da Hüseyin Avni Demirkol'un başkanlığını yaptığı ikinci bir suç örgütü hedef alındı.

Hatay İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu Hatay merkezli, Ankara, Adana, Manisa, Mersin, İstanbul, Konya ve Eskişehir'de düzenlenen operasyonlarda 28 şüpheli yakalandı. Bu suç örgütünün, depremzedelere dağıtılması gereken ilaçları sahte evraklar ve faturalar ile dağıttığı, ancak gerçekte dağıtmadıkları ortaya çıktı. Yapılan analizler sonucunda, örgütün yaklaşık 2 milyar 250 milyon TL kamu zararına neden olduğu belirlendi.

Aydın'da ise Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, Hüseyin Avni Demirkol'un liderliğindeki uyuşturucu ticareti yapan suç örgütü üyelerine yönelik çalışma yapıldı. Bu operasyonlarda, 9 şüpheli yakalandı ve bunlardan 2'si tutuklandı. Operasyonlar sonucunda, 124 bin adet uyuşturucu hap ile ruhsatsız tabancalar, uyuşturucu maddeler ve suçtan elde edilen mal varlıklarına el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edileceğini vurgulayarak, halkın huzur ve güvenliği için benzer operasyonların süreceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.