Depremzede Fatma'nın yaptığı resim görenleri duygulandırdı

Depremzede Fatma'nın yaptığı resim görenleri duygulandırdı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Antalya'da düzenlenen 'Afetzede Çocukların Gözünden Cumhuriyet'in 100. Yılı' temalı sergi, çocukların duygusal resimleriyle hem Cumhuriyet coşkusunu yaşattı hem de depremin hüznünü hatırlattı.

Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında, Kepez ilçesi Dokumapark'ta açılan "Afetzede Çocukların Gözünden Cumhuriyet'in 100. Yılı" temalı sergi, 50 çocuğun resimlerine ev sahipliği yaptı. Bu çocuklar, depremin etkilediği bölgelerden gelen çocuklardı ve resimlerinde hem Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayan coşkuyu hem de yaşadıkları depremin yarattığı hüznü yansıttılar.

Serginin dikkat çeken eserlerinden biri, 13 yaşındaki Fatma Sena Doğan'ın çizdiği bir resimdi. Fatma, Türk bayrağı ve kutlama yazısıyla Cumhuriyet'in 100. yılını temsil ederken, resmin sol üst köşesine 04.17'yi gösteren kırık bir saat çizdi. Ayrıca, depremden etkilenen şehirlerin haritasını kara bulutlarla özleştirip yağmur yağdırdı ve yağmurun altında bir evin anahtarını çizerek "Yerim, yurdum falan vardı ışıklarım yanardı" notunu ekledi. Resmin sol tarafında ise bir baba ve kızını simgeleyen dokunaklı bir sahneye yer verdi.

f1.jpg

Minika Çocuk Dergileri Yayın Yönetmeni Salih Zengin, sergiyle ilgili olarak, çocukların duygusal resimlerinin deprem sonrası yaşadıkları travmayı yansıttığını ve bu çocukların hala umutlarını taşıdığını ifade etti. Sergideki resimler, Cumhuriyet coşkusunun yanı sıra bir burukluğu da yansıtıyor ve çocukların umutlarını gösteriyor.

Kültür Yolu Festivali Çocuk ve Sokak Etkinlikleri Koordinatörü Kerem Yılmaz, serginin ilgi gördüğünü ve ziyaretçilerin hem Cumhuriyet coşkusunu hem de duygusal anları paylaştığını söyledi. Sergiyi gezenlerden bir Azerbaycan vatandaşı, çocukların resimlerinin duygusal olduğunu ve onları çok etkilediğini belirtti.

f2.jpg

Serginin Genel Koordinatörü Eyüp Bolat, 50 depremzede çocuğun resimleriyle Cumhuriyet'i resmettiğini, ancak bu süreçte depremin yarattığı travmanın da resimlerde görüldüğünü vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.