Depremde 'asker kışladan çıkarılmadı' yalanına 6 Şubat tarihli kapak! Enkaz görüntüleri ortaya çıktı

Türkiye deprem felaketinde can kurtarmaya çalışırken 'asker kışladan çıkarılmadı' dezenformasyonu sosyal medyada yayıldı. Yalan haber hızla yayılırken, 6 Şubat sabahı yıkılan bir binanın enkazında askerlerin çalışma yaptığını görüntüler ortaya çıktı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde ağır yıkım ve can kayıplarının olduğu asrın deprem felaketinin ardından tüm ülke seferber oldu. Depremin ilk saatlerinde bölgede hayatta kalan ve ulaşabilen herkes yıkılan binalardan canlı kurtarmak için zamanla yarıştı.

Klavye başında depremin meydana geldiği ilk günden bugüne askerin sahaya çıkmadığını iddia edenler sosyal medyada çirkin bir dezenformasyona imza attı. Depremin en fazla vurduğu illerden Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremin ilk saatlerinde yıkılan bir binanın enkazında askerlerin çalışma yaptığını gösteren görüntüler ortaya çıktı.

aw837977-01.jpg

6 Şubat'ta meydana gelen, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremden 11 il etkilendi. Felaketin en fazla vurduğu illerden biri olan Hatay’da, İskenderun ilçesi de çok etkilendi. Yüzlerce binanın yıkıldığı ilçede hayat felç oldu.

aw837977-03.jpg

ASKER SAHAYA ÇIKMADI İDDİALARI ÇÜRÜDÜ

Depremin hemen ilk saatlerinde ise herkes yıkılan binalardan canlı kurtarmak için seferber oldu. Depremin meydana geldiği ilk günden bugüne askerin sahaya çıkmadığını söyleyenler olsa da, İskenderun’da depremden hemen sonra saat 08.00’de askerlerin Çay Mahallesi'nde yıkılan 5 katlı bir binanın başında can kurtarmak için mücadele ettiği görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, askerin vatandaşlarla birlikte enkazın altında kalanları çıkarmaya çalıştığı anlar yer aldı.

aw837977-02.jpg

aw837977-04.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.