Depremde ailesini kaybeden 23 yaşındaki Buket Yıldırım fabrikanın başına geçti

Depremde ailesini kaybeden 23 yaşındaki Buket Yıldırım fabrikanın başına geçti

Ailesini Kaybedip Ampute Olan Kadın, Tarımda Kadın Emeği Zirvesi'nde Ödül Aldı

Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşanan ve birçok aileyi yasa boğan asrın felaketinde ailesini kaybeden ve bacağı ampute edilen 23 yaşındaki Buket Yıldırım, yaşadığı acıya rağmen hayata sıkı sıkıya tutunmayı başardı. Enkaz altından sağ olarak çıkarılan ve sağlığına kavuşan Yıldırım, ailesine ait olan zeytinyağı fabrikasının başına geçerek işlerini sürdürmeye karar verdi.

Antakya'da 23 yıldır faaliyet gösteren aile fabrikasının başına geçen Yıldırım, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun düzenlediği Tarımda Kadın Emeği Zirvesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan ödül aldı. Bu ödül, Yıldırım'ın azmi ve başarısını takdir eden bir jest olarak değerlendirildi.

Yıldırım, ödül töreninde duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Ailemi kaybettikten sonra fabrikayı devraldım ve işlerimiz güzel ilerledi. Patron olmak farklı bir duygu. Çalışanlarımız beni Buket olarak tanıyorlardı ama şimdi patron olarak görmek, gerçekten çok farklı bir his. Emine Erdoğan'a teşekkür ediyorum."

Buket Yıldırım'ın hikayesi, yaşadığı trajediye rağmen hayata tutunma ve başarıya ulaşma iradesinin güçlü bir örneği olarak ön plana çıkıyor.

Depremde ailesini kaybeden 23 yaşındaki Buket Yıldırım fabrikanın başına geçti

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.