Demokratik Kongo'da çatışma

Demokratik Kongo'da çatışma

Mai Mai milisleri ile mavi bereli askerler arasında çıkan çatışmada 7 milis öldürüldü

GOMA (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Mai Mai silahlı grubu ile BM İstikrar Misyonuna (MONUSCO) bağlı askerler arasındaki çatışmada 7 milisin öldüğü belirtildi.

MONUSCO Sözcüsü Charles Antoine Bambara, AA muhabirine açıklamasında, ülkenin doğusunda Buleusa'daki Hutu kampına yardım götüren mavi bereli askerlerin Mai Mai milislerinin saldırısına uğradığını ifade etti.

Taraflar arasında çatışma yaşandığını kaydeden Bambara, olayda 7 milisin öldürüldüğünü, 12'sinin yaralandığını, 4'ünün de yakalandığını bildirdi.

Silahlı grupların aktif olduğu bu bölgede sık sık etnik çatışmalar yaşanıyor.

Buleusa bölgesinde Hutuların kaldığı kampın Başkanı Bahati Kayagwe Innocent, hafta başında, Nande, Kobo ve Nyanga etnik gruplarının Buleusa ve Rusamambo'daki Hutu kamplarına saldırdığını, çıkan çatışmada, 6 kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını aktarmıştı.

Buleusa'nın bağlı olduğu Lubero bölgesinde, yerli Nande, Kobo, Nyanga, Hunde etnik grupları ile Burundi ve Ruanda asıllı Hutu etnik grubu arasında sık sık çatışma yaşanıyor. Söz konusu yerli gruplar, Hutuları, sivillere saldıran Ruandalı ayrılıkçılara destek vermekle suçluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :