"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne doğru

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne doğru

Hak-İş'in mitinge teşkilatları ile etkin bir şekilde katılacağı ve destek vereceği bildirildi

ANKARA (AA) - Hak-İş'ten, İstanbul'da pazar günü gerçekleştirilecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne konfederasyonun etkin bir şekilde katılacağı ve destek vereceği bildirildi.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hak-İş Konfederasyonu Başkanlar Kurulu dün toplandı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanan süreç başta olmak üzere ülke gündeminin değerlendirildiği toplantının ardından kurul tarafından sonuç bildirisi yayımlandı.

Darbe, muhtıra, operasyon, bütün antidemokratik oluşumlar ve bu tür yollara tevessül edenlerin Hak-İş Başkanlar Kurulu tarafından "şiddetle ve nefretle kınandığı" belirtilen bildiride, "Hak-İş olarak, 41 yıllık onurlu tarihimizde olduğu gibi bugün de darbe ve başka kılıflara bürünmüş bütün antidemokratik müdahaleleri açık, net ve tereddütsüz bir biçimde reddettik. Her dönem milletten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana tavır aldık. Hak-İş Başkanlar Kurulu olarak, demokrasi için, ülkemizin özgür ve bağımsız geleceği için bütün anti demokratik girişimleri reddediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Hak-İş'in darbelere karşı çıktığı ve her zaman da çıkmaya devam edeceği belirtilen bildiride, darbe girişiminin ilk dakikasından itibaren vatanı, milleti ve bayrağı için kendini tankların önüne atan konfederasyon üyelerinden 3'ünün şehit olduğu ifade edildi.

Konfederasyonun tüm üyeleriyle demokrasi nöbetlerine devam ettiği, darbeye karşı milli iradeyle ortak tavır sergilemeyi sürdürdüğü kaydedilen bildiride, "Emekçiler olarak gündüz iş yerlerimizde üretime, gece de namusumuz bildiğimiz vatanımızı korumak için nöbete devam ettik. Hak-İş olarak, 24 Temmuz'daki CHP mitingine üst düzeyde katılıp destek verdik. Hak-İş, 7 Ağustos 2016 Pazar günü İstanbul Yenikapı Meydanı'nda saat 18.00'de yapılacak olan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne teşkilatımızla etkin bir şekilde katılacak ve destek verecektir." görüşü paylaşıldı.

- "Yeni, sivil ve demokratik bir anayasa"

Batı ülkelerinin tutum ve söylemlerinin "darbenin başarısız olmasından kaynaklı bir hayal kırıklığı" olarak yorumlanabileceği belirtilen bildiride, bu durum, dünyanın demokratik geleceği açısından endişe verici olarak nitelendirildi.

Türkiye'nin demokratikleşme yolunda attığı adımların ve yeni anayasa çalışmalarının desteklendiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yeni, sivil ve demokratik bir anayasa talebimizi daha güçlü bir şekilde dile getiriyoruz. Türkiye'nin daha demokratik, daha özgür, yeni sivil ve demokratik bir anayasayı bir an önce hayata geçirmesini bekliyoruz çünkü demokratik bir anayasa darbeleri tarihe gömecektir. Bu kapsamda siyasi partiler arasında başlatılan diyalog ortamının başarıyla sürdürülmesini temenni ediyoruz. Yaşadığımız bu olağanüstü dönemde OHAL kararının alınmasının zorunluluğuna inanıyoruz. Ülkemizi sinsi bir şekilde saran hain FETÖ yapılanmasının tamamen temizlenmesi, demokrasinin güçlenmesi, ülkemizin geleceği, refahı ve huzuru açısından alınan OHAL kararına ihtiyaç duyulması, normal ve kaçınılmaz bir durumdur. FETÖ'nün yanı sıra PKK ve IŞİD gibi terör örgütleriyle en etkin bir şekilde mücadele edilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını önemsiyoruz ancak Hak-İş olarak, bu zor süreçte bile hiçbir haksızlığa, hak ihlaline, hiçbir işkence ve baskıya, uygulamaya izin verilmemesini, sürecin tamamen adalet, hukuk devleti, demokrasi, haklar ve özgürlükler çerçevesinde hassasiyetle yerine getirilmesini istiyoruz. Halkımız demokrasiye olan inancıyla, demokrasiye sahip çıkmak için sokağa çıkmıştır. Hak-İş olarak, ülkemizin bu süreçten demokrasimizi güçlendirerek çıkmasını istiyoruz. Darbe ile yapılmak istenen kötü sonuçları çağrıştıracak kötü sonuçlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyoruz."

Bildiride ayrıca konfederasyon üyeleri, Başbakanlık tarafından başlatılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası" ile Sivil Dayanışma Platformunca düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi şehitlerini de kapsayacak "Şehit Ailelerine Destek Kampanyası"na katılmaya davet edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler