"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Mitinge çok sayıda sanatçı da katıldı- Halit Ergenç:- "15 Temmuz korkunç bir geceydi. Bugüne kadar olan ayrımcılık ve kutuplaşma içeren sözcükler sanırım bundan sonra biraz daha yumuşayacak ve daha güzel bir ülke olacağız"- Mustafa Yıldızdoğan:- "Birlikte

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne sanatçılar yoğun katılım gösterdi.

Mitingde AA muhabirine açıklamada bulunan Hülya Koçyiğit, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik ve hukuk devleti olduğunu belirterek, "Buna inanan vatandaşlarımız, tek millet, tek bayrak ve devlet diyerek bugün burada milli iradeye sahip çıktı. Biz de şehitlerimizi saygıyla anmaya geldik, onlara teşekkür ediyor, gazilerimize saygılarımızı sunuyoruz." dedi.

Halit Ergenç ise, herkesin üst kimliklerini bırakarak bir arada olmasının umut verici olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Türkiyemizin geleceği için bütün siyasi parti liderleri ve halkımızın bir arada olması Türkiye için çok umut verici. 15 Temmuz korkunç bir geceydi. Bugüne kadar olan ayrımcılık ve kutuplaşma içeren sözcükler sanırım bundan sonra biraz daha yumuşayacak ve daha güzel bir ülke olacağız. Bu vatan bizim, bizim yaşayacak başka memleketimiz yok."

Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan ise Milli Mücadele ruhunun tekrar dirildiğine inandığını ve halkın özüne döndüğünü ifade ederek, "Meydanlarda günlerdir söylenen 'Türkiyem' şarkısı ile bu beraberliğe biraz katkımız olmuş ise mutluyum. Allah bir daha öyle bir gece göstermesin. Gönül başka şeylerde bu şarkının söylenmesini arzu ederdi. Ama ne olursa olsun, şehitlerimize rağmen ülkemiz birlik oldu. Birlikte rahmet vardır. Buradaki milyonların rahmeti milletimizin ve devletimizin üzerine olsun." diye konuştu.

Ümit Besen de halkın birlik ve beraberliğinden mutluluk duyduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Bütün siyasi partilerin burada vatan, millet, demokrasi için ve şehitlerimizi anmak için burada bulunmaları takdire şayan. Ben de kardeşlerimle, sanatçı arkadaşlarımızla buradayım. İnşallah bir daha böyle kötü olayları bir daha yaşamayız, Allah terörü bizden uzak etsin."

Yavuz Seçkin ise Türk milletini tek yürek görmekten büyük mutluluk duyduğunu paylaşarak, "Buradaki kalabalık çok güzel. Halkımızla demokrasimize sahip çıkıyoruz. Çok güzel bir görüntü var, birlikte çok güzeliz." ifadesini kullandı.

Sanatçı Gülben Ergen ise, Cumhuriyet ve demokrasinin en güzel gününün yaşandığının altını çizerek, "Aramıza sızmış hainlere, teröre nasıl 'hayır' diyeceğimizin, nasıl birlik olacağımızın en güzel günü bugün. Allah bütün ülkemizi ve insanlarımızı terörden ve kötülükten korusun. Huzurla, cumhuriyetimizle ve tek bayrak altında birlikle bugünkü gibi yaşayalım inşallah bundan sonra da." şeklinde konuştu.

Mustafa Sandal ise, tarihi bir gün yaşandığına dikkati çekerek, "Biz de bu tarihi günde burada halkımızla birlikteyiz. Bu coşkuyu hep birlikte yaşıyoruz. Bence bugün Yenikapı'dan dünyaya çok önemli bir mesaj yayılıyor, o da Türkiye'nin büyüklüğü, gücü, Türk insanının birlikteliği ve kudreti. Özellikle bazılarına diyelim. Ne mutlu Türküm diyene." dedi.

İsmail YK da mitingde olmaktan gurur duyduğunu aktararak, "Gördüğünüz gibi büyük bir kalabalık var. Uzun yıllardır böyle bir kalabalık görmedik. Dünyaya birlikte ne kadar kuvvetli olduğumuzu gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız ülkemizin namusudur, biz de burada namusumuza, ülkemize, milletimize, bayrağımıza sahip çıkmaya geldik." ifadesini kullandı.

Metin Şentürk ise, "Bugün burada huzurumuza kasteden hainlerin, alçakların, sefillerin bu vatandan gereken dersi aldığını hissediyorum. Allah onları yerle bir etti." ifadesini kullandı.

Burhan Çaçan da, "Bugün buraya, birliğimizi, beraberliğimizi Cumhurbaşkanımızın yanında olarak göstermek, bütün dünyaya mesajımızı vermek için geldik." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :