Davutpaşa Patlaması Davasında Cezalar Açıklandı: 21 Ölüm, 4 Hapis

Davutpaşa Patlaması Davasında Cezalar Açıklandı: 21 Ölüm, 4 Hapis

Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrasında yeniden görülen Zeytinburnu Davutpaşa Patlaması davasında, 2008 yılında meydana gelen olayda 21 kişinin ölümüne neden olan ruhsatsız maytap atölyesiyle ilgili karar açıklandı.

İstanbul Zeytinburnu'nda 2008 yılında ruhsatsız maytap atölyesinde meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği Davutpaşa Patlaması'na ilişkin davanın Anayasa Mahkemesi kararı sonrasında, Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen duruşmada karar açıklandı.

Patlamanın meydana geldiği binanın üçüncü katındaki ruhsatsız atölyeyle ilgili olarak, mahkeme 2 sanığı 10'ar ay, diğer 2 sanığı ise ayrı ayrı 1 yıl 8 ay hapisle cezalandırdı.

Davanın yeniden görülme sürecinde, Anayasa Mahkemesi'nin "yaşam hakkının ihlali" kararı doğrultusunda, başvuruculara 1 milyon 200 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmedilmişti.

Mahkeme, Zeytinburnu Belediyesi'nde görevli olan sanıklardan İmar ve Şehircilik Müdürleri Şevket Yıldırım ile Hatice Küçükakyüz'ü "ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma" suçundan 1 yıl hapisle cezalandırdı.

Aynı belediyede Zabıta Müdürü olan Feruz Kutsal ile Ruhsat ve Denetim Müdürü Rüstem Tekin ise "görevi kötüye kullanma" suçundan önce 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanıklara oy çokluğuyla takdiri indirim uygulayarak cezalarını 1'er yıl 8'er aya düşürdü. Verilen cezalara erteleme yapılmazken, mahkeme başkanı ise takdiri indirim konusunda muhalefet şerhi koydu. Davanın sonuçlanmasının ardından müşteki avukatları, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.