'Davutoğlu-Babacan İstanbul'u bekliyor'

'Davutoğlu-Babacan İstanbul'u bekliyor'

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti kurup kurmacağıyla ilgili köşe yazarları farklı iddialar ortaya atmaya devam ediyor. Sevilay Yılman yeni parti kurulma projesinin şimdilik askıya alındığını yazdı

 

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti kurup kurmayacağıyla ilgili köşe yazarları farklı iddialar ortaya atmaya devam ediyor. Haber Türk yazarı Sevilay Yılman,  "Davutoğlu ve Babacan ne yapacak?"  başlıklı yazısında Davutoğlu ve Babacan'ın İstanbul'un sonuçlanmasını beklediklerini, yeni parti kurulma projesinin şimdilik askıya alındığını yazdı. 

Sevilay Yılman yazısında şu görüşlere yer verdi:

"AK Parti’nin içinden yeni bir parti doğacak iddiaları malumunuz…

Epeydir adı henüz belli olmayan bu kurulacak partinin öncülüğünü de eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın yaptığı öne sürülüyor.

31 Mart’tan önce gündeme gelen bu iddialara göre partinin çatısı bu isimler üzerinden kurulmuştu ve seçim sonrası da start verilecekti.

Ama gördüğümüz gibi verilmedi.

Yani seçim bitti ancak iddia edildiği gibi o yeni partiyle ilgili herhangi bir somut gelişme olmadı.

Haliyle merak ettim ben de ve “Parti kuruldu, kurulacak iddiaları mı doğru değil yoksa başka bir şeyler mi oluyor arka taraflarda” deyip, etrafı biraz kolaçan ettim.

Ve çok sağlam, güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre de durumun şöyle olduğunu öğrendim:

Bir parti kurma niyeti var. Bu kesin doğru.

Ancak şu an bu proje askıya alınmış durumda.

Çünkü 31 Mart seçim sonuçları neticesinde mücadelenin önce AK Parti içerisinde verilmesinin daha doğru ve mantıklı olduğuna kanaat getirilmiş.

Anladığım kadarıyla başta Davutoğlu olmak üzere AK Parti içerisindeki muhalif kanat parti yönetimini ve politikalarını eleştirme, gördükleri yanlışları ve eksikleri kamuoyuyla paylaşma, dillendirme niyetindeler.

Konuşmaya başlayacaklar yani.

Bu oluşuma destek veren, içerisinde yer almak isteyenlerin “Ne zaman başlayacaksınız konuşmaya?” sorusuna ise; “Arkadaşlar acele etmeyin… Hele YSK şu İstanbul kararını bir açıklasın ondan sonra top bizde artık!” yanıtı veriliyor…

Sözün özü…

Sanırım bugün yarın YSK İstanbul’la ilgili kararını verir.

O karar açıklandıktan sonra partileşme olmasa bile AK Parti yönetiminden ayrışan yeni bir siyasi hareket olarak kamuoyunun önüne çıkabilirler."

Etiketler :