"Darbe, insanlık suçudur"

"Darbe, insanlık suçudur"

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Uygur:- "Darbe girişiminin olduğu gece, Cumhuriyet tarihinin en korkunç gecesini yaşadık"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, "Darbe girişimin olduğu gece, Cumhuriyet tarihinin en korkunç gecesini yaşadık." dedi.

Uygur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbenin sonuna kadar karşısında olduğunu belirterek, "Türkiye demokratik bir ülkedir ve demokratik anlayıştan asla vazgeçirilmeye çalışılamaz. Darbe insanlık suçudur. Bu konuda sonuna kadar devletimizin yanındayız." ifadesini kullandı.

Darbe girişimine karşı bütün Türkiye'nin birleştiğine dikkati çeken Uygur, şunları aktardı:

"Türkiye, ortak bir ruh hali ile darbeye karşı tek yürek oldu. Tek yürek olarak demokrasiye sahip çıkmak hepimizde çok güçlü bir güven duygusu oluşturdu. Ben 1980'leri yaşamış bir adamım. Darbe girişiminin olduğu gece, Cumhuriyet tarihinin en korkunç gecesini yaşadık. Tüm Türkiye de gördü ne kadar korkunç olduğunu. Allah bir daha da bunları bize yaşatmasın."

Süha Uygur, darbecilerin adaletin karşısına çıkartılarak, en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini kaydetti.

Yarın saat 16.00'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde İBB Şehir Tiyatroları oyuncularının toplanarak yürüyüş yapacağını anımsatan Uygur, "Atatürk anıtına kadar, 'Darbeye hayır. Yaşasın Demokrasi. Demokrasimize sahip çıkıyoruz' demek için yürüyüş yapacağız. Tüm tiyatrocuları bu yürüyüşe katılmaya davet ediyorum." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :