Darbe girişiminde Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerindeki olaylara ilişkin dava

Darbe girişiminde Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerindeki olaylara ilişkin dava

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerinin kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 29'u tutuklu 117 askerin yargılandığı davada, 2 sanık tahliye edildi - Mahkeme, duruşma sa

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerinin kontrol altına alınmaya çalışılması ve 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 29'u tutuklu 117 askerin yargılandığı davada, 2 sanığın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmada söz alan müştekiler Galip Çolak ve Sinan Çağlayan, şüphelilerden eski yüzbaşı Rüstem Üstünel’den şikayetçi olduklarını belirterek, duruşmalara katılma talebinde bulundu.

Başbakanlık ve diğer müşteki avukatları da sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade ederek, duruşmalara katılma taleplerini iletti.

Katılma taleplerine ilişkin beyanları ve diğer talepleri sorulan tutuksuz sanıklar, bu taleplere ilişkin bir diyeceklerinin olmadığını ifade etti.


- Tutuklu sanıktan müştekilere "Üniformamı yırttınız" şikayeti

Söz verilen tutuklu sanıklardan eski yüzbaşı Rüstem Üstünel, müştekilerin katılma taleplerini kabul etmediğini söyledi.

Olay tarihinde görevi başında bir askeri personel olduğunu öne süren Üstünel, bazı müştekilerin kendilerine müdahale ederken tabancasını aldığını ve üniformasını yırttığını savunarak, bu müştekilerden şikayetçi olduğunu belirtti.

Taleplerin ardından verilen ara kararları açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan yüzbaşı Mehmet Ayvaz ile üsteğmen Murat İkto’nun tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, duruşma salonundaki tutuksuz 18 sanığın tutuklanmasına, duruşma salonunda bulunmayan 5 tutuksuz sanık hakkında da yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmanın 18 ve 19 Temmuz tarihlerinde yapılmasını kararlaştırdı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler