Danimarka, Suriyeliler için 55 milyon kronluk ek yardımda bulunacak

Danimarka, Suriyeliler için 55 milyon kronluk ek yardımda bulunacak

KOPENHAG (AA) - Danimarka hükümeti, komşu ülkelere sığınan Suriyeliler için Dünya Gıda Örgütü ve Kızılhaç gibi yardım kuruluşları eliyle harcanmak üzere 55 milyon kronluk ek yardımda...

KOPENHAG (AA) - Danimarka hükümeti, komşu ülkelere sığınan Suriyeliler için Dünya Gıda Örgütü ve Kızılhaç gibi yardım kuruluşları eliyle harcanmak üzere 55 milyon kronluk ek yardımda bulunacağını açıkladı.

Ticaret ve Kalkınma Bakanı Mogens Jensen, Suriyeli sığınmacılar için 55 milyon kronluk (20 milyon lira) ek yardımda bulunacaklarını, bu miktarla Danimarka'nın bugüne kadar toplam 110 milyon avroluk (300 milyon lira) yardım yapmış olacağını belirtti.

İç savaştan kaçan milyonlarca Suriyelinin durumunun kötü olduğunu belirten Jensen, "Bölge ülkelerindeki 3 milyondan fazla sığınmacı çok büyük bir yük anlamına geliyor. Durum, IŞİD'in Suriye ve Irak'taki ilerleyişiyle daha da kötü bir hal aldı. Lübnan'daki dört kişiden biri mülteci ve ülke Suriye iç savaşına daha da çekilme riskiyle karşı karşıya. Durum çok kötü ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi lazım. Biz bu nedenle ek destekte bulunacağız" dedi.

Bakan Jensen, ek yardımın Dünya Gıda Örgütü ve Kızılhaç gibi yardım kuruluşları arasında paylaşılacağını kaydetti.

Mogens Jensen ayrıca Avrupa ülkelerinin destek verdiği ve Danimarka'nın başında bulunduğu 27 milyon avroluk bir projeyle bölge ülkelerindeki sığınmacılara daha iyi şartlar sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı