Damızlık boğalar kaçınca zor anlar yaşandı

Damızlık boğalar kaçınca zor anlar yaşandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca çiftçilere dağıtımı yapılan 75 damızlık boğanın bir kısmı kaçınca zor anlar yaşandı

KARS (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında dağıtılan 75 boğadan bazıları kaçınca sahipleri onları yakalamak için uzun süre uğraş verdi.

Yeni hayvan pazarından dağıtımı yapılan damızlık boğalardan bazıları iplerini kopararak kaçtı. Çiftçiler hayvanları yakalamak için büyük çaba sarf etti.

Çiftçiler, yakaladıkları boğaları kamyonlarına yükleyerek götürdü.

Dağıtım programında gazetecilere açıklamada yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün, Kars'ta bin damızlık boğanın dağıtıldığını söyledi.

- Bakanlığın hibesiyle yapılıyor

Dağıtımların gelecek günlerde süreceğini aktaran Düzgün, şöyle dedi:

"İlimizde 1,5 yıldır devam eden ve hayvancılığımızı geliştirmek adına Bakanlığımızın vermiş olduğu desteklerle dağıtımları yapıyoruz. Yaklaşık bir yıldır dağıttığımız boğa, bin sınırına dayandı. Projemiz yüzde 80 Bakanlığımızın hibesiyle yapılıyor, yüzde 20'sini ise vatandaşlarımız karşılıyor. Yani 10 bin lira değerindeki bir boğanın 2 bin lirasını vatandaşlarımız ödüyor, 8 bin lirasını da biz ödüyoruz."

Damızlık boğa alan vatandaşlardan Adam Bekiroğlu da devletin çiftçilere destek olduğunu vurgulayarak, "Allah devletimize zeval vermesin, çiftçilere destek oluyor. Bugün de devlet destekli damızlık boğalarımızı aldık, götürüp sigortalarını yaptıracağız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :