Damacana su cep yakıyor

Damacana su cep yakıyor

Su maliyetlerindeki artış, 19 litrelik damacana su fiyatlarını geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 100'ün üzerinde artırarak tüketicileri olumsuz etkiliyor.

Ekonomik zorluklar ve maliyet artışları, su fiyatlarına da yansıyor. Geçtiğimiz bir yıl içinde 19 litrelik damacana su fiyatları yüzde 100'ün üzerinde bir artışla 30-40 lira bandından 75-100 lira arasına çıktı. Aynı oranda artış gösteren 1,5 litrelik ve 5 litrelik sular da tüketicilerin cebini daha fazla zorluyor.

Damacana su cep yakıyor

Su satıcıları, akaryakıt, kira, enerji ve çalışan ücretlerindeki artışların su fiyatlarına yansıdığını belirtiyor. İstanbul'da faaliyet gösteren bir su dağıtım firmasının yetkilisi Ünsal Akpolat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Akaryakıt fiyatları arttı, çalışan ücretleri arttı. Kira fiyatlarımız, nakliye fiyatlarında da artış yaşanıyor. Geçtiğimiz sene 35-40 liraya satıyorduk. Vatandaşlar da artan fiyatlara tepkili, bazıları arıtma cihazı taktırıyor. Satışlarımıza da düşüş olarak yansıyor. Yarım litre suları 5 liraya satıyoruz. Bardak olarak hesaplarsak, 1 bardak suyun fiyatı 1 lirayı aşıyor" dedi.

Damacana su cep yakıyor

Başka bir su satıcısı olan Sinan Öcal ise pandemi sonrası yaşanan fiyat artışlarını vurgulayarak, "Kira ücretimiz yüzde 100'ün üzerinde arttı. Asgari ücret arttı, akaryakıt fiyatları arttı, bu artışlar su fiyatlarına da yansıyor. 19 litrelik damacana su 1 ay önce 77 liraydı, son zamla birlikte 92 liraya yükseldi. 1 sene içinde ise artış yüzde 100'ü aştı" diye konuştu.

Damacana su cep yakıyor

Fiyatlardaki artıştan şikayet eden vatandaşlardan biri olan Nedret Yener ise sürekli değişen fiyatlar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, "Sadece içmek için aldığımız suyu kullanıyoruz. Arıtma denedik fakat tadı hoşumuza gitmedi. Satılan suların da doğal kaynak suyu olup olmadığını bilmiyoruz. Satılan suların doğal kaynak suları olduğunu da düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.