D-8 Oda Başkanları Zirvesi İzmir'de yapılacak

D-8 Oda Başkanları Zirvesi İzmir'de yapılacak

İZTO Başkanı Demirtaş: - "Zirvede ticaret odalarının gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine ve küresel ticarete katkılarını görüşerek şehirler ve ülkelerimiz arasındaki işbirliği fırsatlarını ele alacağız"

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, D-8 üyesi 8 ülkeden, 40 ticaret ve sanayi odası başkanın katılacağı "D-8 Oda Başkanları Zirvesi"nin İzmir'de düzenleneceğini bildirdi.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, iş sektöründe hedefe ulaşmak için iş adamları ve iş dünyasıyla bir araya gelinmesi gerektiğini belirterek, bu vesileyle oda başkanlarıyla 20-21 Ekim tarihlerinde İzmir'de buluşacaklarını kaydetti.

D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammed Mousavi'nin mart ayında İZTO'ya yaptığı ziyaretin ardından zirvenin İzmir'de yapılması teklifini sunduklarını hatırlatan Demirtaş, bunun kentin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.

Zirvede sanayi, eğitim, bilim ve teknolojideki iş birliği konularının ele alınacağının bilgisini veren Demirtaş, "Ticaret odalarının gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine ve küresel ticarete katkılarını görüşerek şehirler ve ülkelerimiz arasındaki iş birliği fırsatlarını ele alacağız, ticaretimizi nasıl arttırabileceğimizi tartışacağız. Eğitim, bilim ve teknolojide işbirliğini de görüşeceğiz. Gelecek olan heyet ile üyelerimiz ikili görüşmeler yapma imkanı bulacak. Toplantının sektörel işbirlikleri, proje ortaklıkları, ihracat ve ithalat fırsatlarının arttırılmasına katkıda bulunmasının yanı sıra kültür, sosyal ve turizm alanlarına da olumlu yansımaları olacaktır ve elbette İzmir'in tanıtımına da çok büyük katkısı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler