Cumhuriyet Bayramı mesajları

Cumhuriyet Bayramı mesajları

Cumhuriyet’in 93. Yılı kutlanıyor.

 

cumhuriyet’in-93.-yili-kutlu-olsun.jpg

Cumhuriyet’in 93. Yılı Kutlu Olsun

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir mesaj yayımlayarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Akyürek’in mesajı şöyle: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Millet olarak tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile zafere ulaştığımız Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Cumhuriyet, 93 yıldır milletimizin bağımsızlığının, topraklarımızın bölünemeyeceğinin tarihi bir ispatı olarak yaşamaktadır. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü, bugün o kenetlenmeyi bir kere daha hatırlamak ve ülkemize bağlılığımızı en net haliyle ifade etmek için büyük bir imkandır. Bu bayram vesilesiyle ortaya koyacağımız birlik ve beraberlik tablosu, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara verilecek en güzel cevaptır. Devletimizin temelleri atılırken milli irade esas alınmıştır. Bugün de yaşadığımız olaylar karşısında halkımızın milli iradeyi aynı güçle göstermesi bu ülkenin yıkılmaz temeller üzerine kurulduğunu ortaya koymaktadır. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde yaşayan bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü kutluyorum.” 

 

baskan-toru’nun-cumhuriyet-bayrami-mesaji-(1)-001.jpg

Başkan Toru’nun Cumhuriyet Bayramı mesajı

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Toru, “Ecdadımızın, her bir karış toprağını kanlarıyla sulayarak bizlere emanet ettiği bu vatanı; bizler de aynı şuurla gelecek nesillere taşıma azim ve kararlılığındayız. Milletimizin 15 Temmuz’da gösterdiği şanlı direniş de bunun en açık bir göstergesidir” dedi.  Başkan Toru’nun mesajı şöyle:  “Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet ve demokrasinin önemini çok daha iyi kavramış bulunuyoruz. Ülkemiz, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlerken küresel güçler, içimizdeki ihanet şebekeleriyle birlikte bunu engellemeye çalışmışlardır. Ecdadımızın, her bir karış toprağını kanlarıyla sulayarak bizlere emanet ettiği bu vatanı; bizler de aynı şuurla gelecek nesillere taşıma azim ve kararlılığındayız. Milletimizin 15 Temmuz’da gösterdiği şanlı direniş de bunun en açık bir göstergesidir. Kurtuluş Savaşı’nda kendisine boyunduruk vurmaya kalkışanlara karşı ecdadımızın sergilediği birlik ve beraberlik ruhu; vatanımızın bekasına, milletimizin kardeşliğine ve iradesine kast eden hainlere karşı bir ve beraber olan milletimizce 15 Temmuz gecesinde bir kez daha yaşatılmıştır.  Aziz Milletimiz; cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik tehditleri her zaman bertaraf edeceğini ve bu değerlere son nefesine kadar sahip çıkacağını şimdiye kadar tüm dünyaya gösterdiği gibi bundan sonra da göstermeye devam edecektir. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık ve hürriyet mücadelemizin kahramanları şehit ve gazilerimizi de bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum." 

 

recep-konuk-kimdir--6317805-001.jpg

“En büyük dayanağımız cumhuriyetimizdir”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk milletinin kararlı duruşuna dikkat çeken Konuk, mesajında “Cumhuriyet Bayramımızı, geleceğe dair umudumuz asla sarsılmamış vaziyette, istikbale dair inancımız tam bir şekilde ve Cumhuriyetimize her zamankinden daha sıkı sarılarak kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

“EN BÜYÜK DAYANAĞIMIZ CUMHURİYETİMİZDİR”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, mesajını şöyle sürdürdü, “Millet olarak yürüdüğümüz istikbal yolunda geleceğe dair inancımızı diri tutan en büyük dayanağımız, milletimizin sarsılmaz karakteri, şuuru ve millet asliyetinin eseri olan Cumhuriyetimizdir. Türk milleti, en değerli hazinesi olan Cumhuriyetini hedef alan açık veya örtülü hain operasyonlara, kendi bütünlüğüne yapılan saldırılara, kesirli millet olma dayatmalarına, dün Çanakkale’de, Sakarya’da, Hatay’da birbirine daha sıkı sarılarak verdiği cevabın aynısını bugün de, yarın da tekrarlayacak iradeye sahiptir.”

 

kto-karatay-universitesi’nden-29-ekim-mesaji.jpg

KTO Karatay Üniversitesi’nden 29 Ekim Mesajı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Temeli 1251 yılına dayanan ve asırlar öncesinden Kurtuluş Savaşı’na kadar nice âlimler yetiştirdiği Karatay Medresesi ismini, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi adıyla yaşatan üniversitenin mesajında, “29 Ekim 1923, büyük kurtuluş destanının Cumhuriyet ile taçlandığı, bir bayram günüdür. Unutmamalıyız ki yokluk ve imkânsızlıklar içinde bile umutsuzluğa kapılmayan aziz milletimiz, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü Kurtuluş Savaşı’nı zaferle neticelendirmiştir. Cumhuriyet’i payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyor, gelecek nesillere mutlu, huzurlu, müreffeh bir ülke bırakmak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda üniversitemiz, ülkemizi kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadelesini her koşulda sürdürecektir. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda 'Büyük Taarruz' ruhunun ne kadar diri olduğunun da ifadesidir. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü olan bugün, o kenetlenmeyi bir kere daha hatırlamak ve ülkemize bağlılığımızı en net hâliyle ifade etmek için büyük bir imkândır. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimiz ile gazilerimizi ve hain 15 Temmuz kalkışması sonrasında şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

 

smmmo-baskani-ozselek’ten-29-ekim-mesaji.jpg

SMMMO Başkanı Özselek’ten 29 Ekim Mesajı

Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Seyit Faruk Özselek mesajında şunları kaydetti: "Milletimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde Dünya tarihinde eşi görülmemiş bir destana imza atarak tüm zorluklara karşı mücadele vermesini bilmiş ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak Cumhuriyeti ilan etmiştir. Bağımsızlık bilincinin yeterli seviyede benimsenmediği bir ortamda, Mustafa Kemal Atatürk cesur bir kararla, en gelişmiş ve en çağdaş yönetim biçimi olan Cumhuriyete karar kılmıştır. Atatürk böylelikle, büyük özveriler ve mücadeleler sonucunda kazanılmış olan Kurtuluş Savaşı’nı, egemenlik ve özgürlükle yüceltmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde TBMM’de ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti de, baskı altında yaşayan uluslara bağımsızlık düşüncesini ve cesaretini veren özelliğiyle, yakın tarihi etkileyen çağdaş bir özelliktir. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Ulusal birlik ve beraberliğimizin ilelebet devam etmesini diliyorum.” 

 

 

cumhuriyetimiz-yuzlerce-ulkeye-ilham-olmustur.jpg

Cumhuriyetimiz yüzlerce ülkeye ilham olmuştur

CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, cumhuriyetimizin her yönüyle yüzlerce ülkeye ilham kaynağı olduğunu söyledi. Ünal, Cumhuriyet Bayramını nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında şunları, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’inci yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyetimiz, etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır. Partimizin adından da anlaşıldığı gibi halkımızın en büyük kazanımı olan cumhuriyetimizin devrimci karakteri, bu bütünleşmenin sonucu olarak yüzlerce ülkeye de ilham kaynağı olmuştur. Yıllar boyunca Ortadoğu’nun kan ve barut kokan coğrafyasından uzak durmayı başarmışsak, Müslüman ülkelerin örnek aldığı bir çağdaşlaşma yolculuğuna sahipsek, yüzünü döndüğü Batı Medeniyetinin hayranlıkla izlediği bir ülke olduysak, Cumhuriyet sayesindedir” dedi. Haber Merkezi

 

20150413_326234.jpg

Milletvekili Bozkurt’un Cumhuriyet Bayramı Mesajı

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt Cumhuriyet’in 93’üncü yıldönümünü kutladı. Bozkurt yaptığı açıklamada, “Bugün; çağdaş ve özgür bir toplum yaratmak için tüm azim ve iradesiyle antiemperyalist ulusal bağımsızlık savaşını kazanan yüce milletimizin, bu zaferi Cumhuriyet ile taçlandırdığı o büyük günün 93. yıl dönümümü. Bugün; etnik köken ve mezhep ayrımı gözetmeksizin, kadın-erkek, genç- yaşlı, küllerinden doğmuş bir halkın, adalete, barışa, özgürlüğe kucak açtığı o kutlu gün. Bugün; günümüzde de var olduğu üzere saltanat heveslilerinin, Cumhuriyetin ışığında yok olduğu, demokrasinin, laikliğin ve milli egemenliğin mutlak kılındığı gün. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin ne kadar sağlam olduğu, anlamak istemeyenlere de anlatılacak ve mutlaka anlamaları sağlanacaktır. Çünkü bu çınarın kökleri bağımsızlık mücadelesinde can veren kahramanlarımızın kanıyla sulanmıştır; ve çünkü bu en değerli hazine, bizi bugün ve istikbalde ondan mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahlara karşı Türk Gençliği’ne emanet edilmiştir.  Vatanın her karış toprağını kanıyla kazanan şehitlerimizi ve Cumhuriyet çınarının köklerine can veren tüm kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyor, Türk ulusunun ve ordusunun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurduğu laik Cumhuriyetimizin 93. kıvanç yılını kutluyorum” dedi.

 

cumhuriyetimizin-93.-yili-kutlu-olsun.jpg

Cumhuriyetimizin 93. yılı kutlu olsun

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Mehmet Emin Kurakurt Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, cumhuriyete her koşulda sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Türkiye'yi aydınlığa kavuşturan Cumhuriyetimize her koşulda sahip çıkılması gerektiğini belirten Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Mehmet Emin Karakurt, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıl dönümünü, Cumhuriyetin öneminin bilinci ve kurucusuna duyduğumuz saygı ve sevgiyle kutluyoruz. Ulusumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Cumhuriyet'le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur. Eğitim-İş olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz” dedi. 

 

omer-erdogan-duransoy.jpg

Duransoy'dan kutlama

Konya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, Cumhuriyet’in 93’üncü yıldönümünü kutladı. Duransoy’un mesajı şöyle: Türk Milleti, 93 yıl önce varlığına kastedenlere karşı vermiş olduğu kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkarak, tarih sahnesindeki yerini, hür ve bağımsız bir devlet olarak çok daha güçlü bir şekilde almıştır. Bugün milletçe bu büyük mücadelenin sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 9 3. kuruluş yıldönümünü kutlamanın büyük gururu, coşkusu ve mutluluğu içerisindeyiz. Türk Halkı, Şehitlerimiz ve Büyük Önder Atatürk; dışarıda bağımsızlık, içeride ulusal egemenlik için savaş vermiş, bu savaşı da kazanmışlardır. Milletimiz, Kurtuluş Savaşı’yla düşmandan kurtulmuş, Cumhuriyet’in ilanı ile eşit haklara sahip vatandaşlardan oluşan çağdaş bir millet haline gelmiş, devletinin yegâne ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana geçen yıllarda ekonomiden eğitime sağlıktan adalete kadar her alanda modern bir devlet yapısının oluşturulması konusunda önemli adımlar atılmıştır. Türk milleti, her zaman tarihteki büyüklüğüne ulaşacak karakterde ve yapıda olmuştur. Her alanda yükselebilmek için azmini ve kararlılığını her zaman muhafaza etmiştir. Türkiye’yi, eşitlik ve özgürlüğe dayalı olarak, bütün bireyleri temel hak ve hürriyetlere sahip bir milletin ülkesi haline getirmek bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların ana hedefi olmalıdır. Yıldönümünü sevinçle, coşkuyla ve bir o kadar da gururla idrak ettiğimiz Cumhuriyet Bayramı tüm milletimiz için ve milletimizin soluklarına muhtaç insanlık için iyiliklere, esenliklere, güzelliklere vesile olması adına kutlu olsun." 

.