Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

Muğla Valisi Çiçek, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verdi- Vali Çiçek, hazırlanan pastayı, 26 Mayıs'ta Van'ın Çaldıran ilçesinde teröristlerin zırhlı askeri araca düzenlediği saldırıda şehit olan Çaldıran İlçe Jandarma Komut

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odasındaki resepsiyonda konuşan Çiçek, cumhuriyetin birikimlerini geleceğe aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

Vali Çiçek, cumhuriyetin bütün unsurlarının bugün davete katıldığını belirterek, "Askerimiz, polisimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz, sporcularımız, yaşlımız, gencimiz yani cumhuriyetin bütün unsurları ile bugün bir aradayız." dedi.

Türkiye’nin her yerinde 15 Temmuz'da cumhuriyete ve demokrasiye ihanet edenlere, başkaldıranlara dersinin verildiğine işaret eden Amir Çiçek, "Asırlarca Türkiye Cumhuriyeti devleti ve cumhuriyet yaşayacak. Çünkü biz demokrasinin sahibiyiz. Demokrasi olmazsa cumhuriyet, cumhuriyet olmazsa demokrasi olmaz. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları cumhuriyeti kurarken canlarını verdiler. Cumhuriyet kurulurken atalarımız şehit oldu, gazi oldu ve bizlere emanet ettiler. Bizim de görevimiz bu cumhuriyeti yaşatmak." diye konuştu.

Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, şehitleri, gazileri minnet ve şükranla andığını dile getirdi.

Vali Çiçek, resepsiyon için hazırlanan pastayı, 26 Mayıs'ta Van'ın Çaldıran ilçesinde PKK'lı teröristlerin zırhlı askeri araca düzenlediği saldırıda şehit olan Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur'un oğlu Demiralp Kıvanç Cesur'a kestirdi.

Resepsiyona, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler