Cumhurbaşkanı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

AK Parti Genel Sekreteri İpek:

IĞDIR (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, seçimlerde istediği sonucu alamayan belli grupların AK Parti'ye saldırdığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı seçimi çalışmaları kapsamında Iğdır'a gelen İpek, Halfeli Belediyesi'nin iftar programında, Türkiye'nin son 12 yılda büyük gelişim gösterdiğini anlattı. 

İpek, Türkiye'de yaşayan herkesin 12 yıl öncesinin sorunlarını iyi bilmesi gerektiğine işaret ederek, "12 yıl öncesiyle kıyasladığımızda Türkiye, bugün hizmet siyasetini benimsedi. Yani artık hizmet edene oy veriyor. Halkımız verdiği oyun karşılığında hizmet istiyor artık" diye konuştu. 

Geçmiş yıllarda birçok ülkenin hızla geliştiğine dikkati çeken İpek, buna rağmen Türkiye'nin yerinde saydığını aktardı.

Bu durumun ana nedeninin koalisyon hükümetleri olduğunu vurgulayan İpek, "AK Parti'den önce Türkiye, diğer dünya ülkeleriyle rekabetini iyi yapamamış, halkına da iyi hizmet verememişti. 12 yıl önceyle bugünü karşılaştırdığınızda devlet hizmetlerinin ne kadar ilerlediğini görebilirsiniz. AK Parti kurulup iktidara geldiği günden itibaren halka hizmeti en iyi şekilde ve her alanda yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İpek, hizmet siyasetini her seçimde artan oy oranı sayesinde güçlendirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Yüzde 45,5 aldık yerel seçimlerde, bunun avantajı olacağını biliyoruz ancak sandıkta AK Parti ile başa çıkamayanlar, sandık dışında yerel seçimler öncesinde saldırdılar. İlk olarak Gezi olaylarıyla saldırdılar ancak başarılı olamadılar. Çünkü bizim arkamızda millet var. 17 ve 25 Aralık operasyonları da boş çıktı çünkü halkımız yine arkamızda durdu. Yerel seçimlere bu şekilde gittik ve yüzde 45,5 oy aldık. Halkımızın yönetme yetkisini verdiği Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığında da aday. 15 gün sonra herkes oyuna sahip çıkmalı. İnşallah bu seçimi de öncekiler gibi başarıyla atlatacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı