Cumhurbaşkanı Erdoğan Datça'daki orman işçilerini böyle kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Datça'daki dev orman yangınını 24 saatte söndüren ormanın kahramanlarını Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci aracılığıyla telefonda görüşerek kutladı

Muğla'nın Datça ilçesindeki ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan orman yangını 24 saatten az bir sürede kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Mesudiye Mahallesi'nin Kocadağ mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan yangın sonrası soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgelerde inceleme yaptı ve kahramanca yangınla mücadele eden ekiplere baklava ikram etti.

Yangın söndürme ekipleri ve AFAD gönüllülerine alevlerle mücadeleye verdikleri destek için teşekkür eden Bakan Kirişci, burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yangın bölgesinde görev yapan ekiplerle bir telefon görüşmesi yaptığını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

Görüşmede ilk olarak AFAD gönüllüsü Barış Muştu ile konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizleri tebrik ediyorum. Bütün AFAD gönüllüsü kardeşlerime en kalbi şükranlarımı bildirirken geçmiş kurban bayramlarını tebrik ediyorum." dedi. Muştu da devletin gücüyle yangını bir günde söndürdüklerini söyledi.

"ALLAH YARDIMICINIZ OLSUN, BETERİNDEN KORUSUN"

Daha sonra orman işçisi Yurdal Selen'e hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Yurdal kardeşim, öncelikle büyük geçmiş olsun diyorum. Datça'da gerçekten büyük bir sınav verildi. Aynı anda malum Çeşme'de bir afetle karşı karşıya kaldık. Sizlerin gayretli çalışmalarıyla hamdolsun Datça yangını söndürüldü. Soğutma çalışmalarına bugün devam ediyorsunuz ve o da zannediyorum bir iki gün sürer. Allah yardımcınız olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Allah beterinden korusun.

ORMAN İŞÇİSİNDEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Yurdal Selen ise devletin tüm imkanlarının Datça'daki yangın bölgesine seferber edildiğini belirterek, destekleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Selen, "Devletimizin uçakları, helikopterleri, arazözleri, tüm kolluk kuvvetleri, sağlık ekipleri, hep beraber, vatan, millet el ele bu yangınları söndürüyoruz. Tüm ekipmanları buraya seferber edildi. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yangında cansiperane görev yapan ekiplerimiz ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Daha yeşil bir Türkiye için desteklerini hiçbir zaman esirgemen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Bakan Kirişci, paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yangın bölgesinde bir itfaiye eriyle telefon görüşmesinin görüntülerini de paylaşımına ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.