Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Gazze açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Gazze açıklaması

İsrail Savaş Uçaklarının Gazze'deki Hastaneyi vurmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan İnsanlığı Harekete Geçmeye Davet Etti

İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında hastaneyi hedef aldı. Gazze’deki Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtilerek, çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı aktarıldı.

Filistin hükümetinin Gazze'deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf, evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındığını, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bu sırada hastanede olduğunu ve saldırının İsrail'in savaş suçu olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda, bu vahşet dolu saldırı sonucunda Gazze Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralının getirildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının ardından uluslararası arenayı harekete geçirmek amacıyla sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

"İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir.

Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.