Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla önemli bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesilesiyle Türk milletine önemli bir mesaj iletti. Erdoğan, mesajında İstiklal Marşı'nın milli birliğimizin ve hürriyet mücadelemizin sembolü olduğunu vurgulayarak, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un eserlerinin ve fikirlerinin her zaman saygıyla yâd edileceğini ifade etti.

İstiklal Marşı'nın, milletin hürriyetini kazanma ve vatanını işgalden kurtarma sürecindeki milli iradenin ifadesi olduğunu belirten Erdoğan, marşın mısralarında milletin medeniyet birikiminin, değerlerinin ve inancının yansımasını gördüğümüzü dile getirdi. Ayrıca, İstiklal Harbi'nde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararlılığı ve askerlerin fedakârlıklarının bu destansı esere yansıdığını belirtti.

Erdoğan, günümüzde de İstiklal Marşı'nın her bir kelimesini benimseyen gençlerin olduğuna ve bayrak ile ezan hassasiyetini canı pahasına koruyan evlatların varlığına dikkat çekti. Marşın unutulması durumunda, milletin esaret altına gireceğini ve zillet zincirlerinin takılacağını belirtti.

Mehmet Akif Ersoy'un eserlerinin ve fikirlerinin her zaman milli mücadelede önemli bir rehber olduğunu söyleyen Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümünde Ersoy'u ve tüm istiklal mücadelesi kahramanlarını rahmet ve minnetle andığını ifade etti. Mesajını tüm vatandaşlara selamlayarak noktaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.