Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar! Seçimler ilk turda biter mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Seçimler ilk turda biter mi?" sorusuna, "Milletimin bu noktada işi zora sokmadan bitireceği inancındayım. Bu kararlılığı Pendik, Bağcılar, deprem bölgesinde gördüm.." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında sorulara cevaplar veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimler ilk turda biter mi?" sorusuna, "Milletimin bu noktada işi zora sokmadan bitireceği inancındayım. Bu kararlılığı Pendik, Bağcılar, deprem bölgesinde gördüm. Milletim işi zora sokmadan bitirecektir diye düşünüyorum" diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir vizyonu, hedefi, vaadi olmayan bu güruhun tek hedefi, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmemize engel olmak. Önümüzdeki seçimin önemi buradan geliyor. İnanıyorum ki vatandaşlarımız da bu seçimin önemini kavradı" dedi.

"ARTIK VATANDAŞLARIMIZ DA BİZİM YATAY MİMARİ TEZİMİZİ KABUL EDER DURUMA GELDİ"

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayın konuşmasının satır başları:

Deprem bölgesinde kararlı adımlar atmamız şart. Biz iktidara gelmeden önce eğitim ve sağlığı başa koyduk. Sağlıkta en ileri ülkelerle yarışır durumdayız. Şehir hastaneleriyle daha güçlü hale geldik. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı sağlam konutlara yerleştirmemiz gerekiyor. Belediye başkanlığı dönemimden beri hep yatay mimariyi savundum. Yatay mimarı konusunda artık vatandaşlarımız da bizim bu tezimizi kabul eder duruma geldi. Toplamda 650 bin konut inşa edeceğiz, 350 binin 1 yıl içinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

Devletimiz böylesinde büyük bir felaketin ardından 50-60 gün içinde konutları teslim etme tezini daha önceki afetlerde ispat etti. Biz bunları ispat etmiş bir iktidarız, söz verdiysek tutarız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarım bize inanıp güvensinler, onları sağlam konutlara yerleştireceğiz.

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modelini başlattık, bunu yeni yol haritası olarak kabul ediyoruz. İlk toplantımızı İstanbul'da hocalarımızla 130 kişiyle yaptık. Belli aralıklarla bu çalışmaları yürüteceğiz. Afetlerin çeşitleri olarak hepsine hazırlıklı olmamız lazım. Zemin artı 3 veya 4 şeklinde ilerleyeceğiz.

İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

1999 öncesi binaların risk analizini yapmaya başladık. Sağlıksız yapı stoku ortadan kaldırılacak. Denetimler de sıklaştırılacak. İstanbul burada ayrı bir önem taşıyor. 39 ilçesinde bir harita çıkardık. 1,2 milyon bina İstanbul'da var. 220 bin bina, 1,5 milyon bağımzsız bölüm risk altında. Bunların 300 bininin acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Buyrun gelin kentsel dönüşümü yapalım. Muhalefetin propagandalarına kesinlikle inanmaması gerekiyor.

Her geçen gün İstanbul'da yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları daha güzel bir hal alıyor. Bitince çok güzel olacak. Kadıköy'de belediye ile uyum sağlanamadığı için halledilemedi, sonunda kabul ettiler. Bakanlığımız şimdi süratle orayı yapıyor. Bitince inanıyorum ki muhteşem olacak.

İSTANBUL'DA REZERV ŞEHİR PLANI

Kanal İstanbul'la birlikte rezevr şehirler ortaya çıkacak. Yoğun bir şekilde oralarda bina çalışmaları yapılacak. İmar affıyla ilgili yeni dönemde parlamentoyla ilgili 50. maddede katalog suçlar yerini alacak. Biz daha da köşeye sıkıştıracağız. Bu işin affı olmaz.

İstanbul'a girişi belediye başkanlığı döneminde vize usulü demiştik. Bu durum Londra'da uygulanıyor mesela. Belli ücrete tabi giriliyor. İstanbul o zaman 8 milyondu şimdi 16 milyon oldu. O gün bunu söyleyenler şehircilik, göç nedir bunlardan haberleri yoktu. O günkü iddialarımız bugün haklılığımızı getirdi. İstanbul'a gelenler iş buldu mu, belli imkana sahip misin sorarak gelecekti. Vizeye tabi olduğu için herkes gelemeyecekti. İstanbul'un nüfusu bu rakamlara ulaştı. Kaçak yapılaşma ileri derecede arttı, bu tehdit ediyor. Zemin etütleri yapılmıyor veya yapanlar dikey mimariye vurgun vuruyorlar. Buna fırsat vermemek gerekiyor. Rezerv şehir bir yeri bir yerden naklederek zemin çalışması yapıp oralara müdahale demek. Avcılar aslında sağlam bir zemin değil. Beylikdüzü vs. oralar sıkıntılı yerler. Denize yakın bölgeler hep böyle.

AK PARTİ LİSTELERİNDE DEĞİŞİM

Biz AK Parti'yi kurduğumuz günden beri yenilik ve değişimden besleniyoruz. Hep kongrelerimizde değişimlere gittik. Bunu şimdi Meclis'e de yansıtmak istedik. Hiçbir istisna yapmadık. En yakın mesai arkadaşlarım dahi yeri geldi listelere girmedi. Biz sıradan bir parti değiliz. Siyasi mücadelenin içinde tecrübenin çok önemli yeri var. Bütün bunlara bakarak her seçim bölgesindeki adaylara kapsamlı bir program hazırladık. Tüm demografik yapıları hesaplayarak tespitlerimizi yaptık. Alt ve üst komisyonlarla birlikte toplantıları yaptık ve tabloyu o şekilde hazırladık. Eksiklerimiz, hatalarımız olmuş olabilir ama hassasiyetle dikkat ettik.

KABİNEDE DEĞİŞİM OLACAK MI?

Sistem böyle bir şeye gerek duyarsa zaten adım atmaya müsait. Biz kalkıp da şu anda CHP zihniyetinin uyguladığını asla yapmayız. Her birine ne yaptı cumhurbaşkanlığı sözü verdi. Bizim böyle bol keseden atma zihniyetimiz yok. Devlet nasıl yönetilir biz biliyoruz. Bir cumhurbaşkanı yardımcısıyla bu iş yürütülüyor onu gördük. Biz bakanlığı 17'ye kadar düşürdük 36'dan. İşleri tıkır tıkır götürüyoruz. Mesele işin yürütülmesi değil mi? Koltuk ver ki sana sadık olsun mesele bu. Bir taraftan israf diyorlar diğer taraftan israf için adımlar atıyorlar.

Biz o karanlık koalisyon dönemlerini, Güneş Motel olaylarını yaşatmak istemiyoruz. Biz ülkemizi pazarlıkların içine sokmadık ve sokmayacağız. Bizim kitabımızda israf yok. Tam aksine finansın en iyi yönetilme uygulamasını biz verdik.

"KAMU MALİYESİNDEN TAVİZ VERMEDİK"

CHP hep meydanlarda İMF ile ilişkiler tekrar kurulmalı propagandaları yaptı. Asla kimseye tavsiye etmem. Bizim 27,5 milyar Merkez Bankası döviz rezervimiz yaptı. Şu anda 3 haneli rakamlardayız. Merkez Bankamız buna muhtaç değil. Bundan sonra da çok güçlü yolumuza devam edeceğiz.

Şu anda 240 milyar doların üzerinde ihracat başarımız var. Kamu mali disiplininde taviz vermedik. Türkiye bu şekilde zenginleşti. Kabinedeki arkadaşlarımın hepsi de görevlerine sıkı sıkı sadıkları. Deprem bölgesinde hepsi canla başla çalıştılar. Her biri evini unuttu çalışmaya devam etti. Her bir arkadaşıma seçim bölgelerinde görevler verdim.

"CUMHUR İTTİFAKI SİYASİ AHLAK DERSLERİNİ VERECEK"

Bir ana muhalefet partisi düşünün, yavrucuklarla bir araya geliyor. Bunlarla oturup pazarlık yapıyor. Hepsine yer bulmak lazım bir de bunlara kolay değil. Bu şekilde seçime gidiliyor. 14 Mayıs'ta tabloyu göreceğiz. Bu siyasi ahlakın iflasıdır. Bu tür bir yolla demokrasi mücadelesi verilemez. Şimdi de kavga, gürültü her şey ortaya çıkıyor. Cumhur İttifakı siyasi ahlak derslerini verecek.

14 MAYIS SEÇİMLERİ! MEYDANLARIN DİLİ BİZE YÜRÜYÜN DİYOR

Cumhur İttifakı ortakları kendi takdirlerini kullandı. Kendi logosuyla veya bizim logomuzla girmek isteyenler oldu. Millet İttifakı ile bizim benzer bir yanımız yok. HÜDA Par sadece bizim logomuzla seçime girecek. Bizde pazarlık yok.

Meydanların dili bize yürüyün diyor. Yürüyeceksin ki millet arkandan yürüyecek diyor. (Seçimler ilk turda biter mi?) Milletimin bu noktada işi zora sokmadan bitireceği inancındayım. Bu kararlılığı Bağcılar'da, Pendik'te, deprem bölgesinde bunu gördüm. Son ana kadar açılış ve mitingler yapacağız. Bütün arkadaşlarımın hepsi arazide mitingler yapacak, ben açılışları yapacağım. Süreci son ana kadar götüreceğiz.

Türkiye ile ilgili Batı'nın hesapları var. Macron'un durumunu görüyorsunuz. Bütün bunlara bakınca Macron neden Çin'e gitti? Bu soru işaretlerinin cevabını inceleyip görmek lazım. Anketlere göre Le Pen, Macron'un önüne geçmiş. Demek ki bir yerlerde değişim var.

"ERDOĞAN'A KARŞI ALINAN CEPHE MİLLETİME KARŞI ALINMIŞTIR DEMEKTİR"

Türkiye seçimle birlikte Batı'ya büyük bir mesaj verecek. Bizim Batı ne der diye bir derdimiz yok. Biz işlerimize bakıyoruz. Biz savunma sanayiide yerlilikte yüzde 20'den yüzde 70'e çıktıysak bu başarının işaretidir. Batı, Erdoğan'a karşı cephe alıyor. Ama Erdoğan'a karşı alınan cephe milletime karşı alınmıştır demektir. Ama 14 Mayıs'ta biz Batı'ya çok büyük bir mesaj vereceğiz.

TOGG İÇİN ÖZEL KREDİ İMKANI

Togg ile kampanya yapma noktasında kamu bankaları için bu iyi bir fırsattır. Kendilerine çağrı yapıyorum. Konutta nasıl bir adım attıysalar Togg ile böyle bir adım atılabilir. Benim endişem Togg'un araç yetiştirme noktası. Çünkü talep çok fazla. Kamu bankalarımızı bir araya getirebiliriz. Önümüzdeki 7 yılda 1 milyon Togg yollarda olacak. Togg'u yollarda görmek bize ayrı bir zevk verecek. Togg'un zırhlısını yapabilir misiniz bunu kendileriyle konuşmadım. Togg'un zırhlısını yapmanın mümkün olup olmayacağını konuşacağım Gürcan bey ile.

KILIÇDAROĞLU'NA HEDİYE TOGG SORUSU?

Beyefendiyi Togg'a davet ettik. 'Sanayi Bakanım size fabrikayı gezdirsin' dedim. Ama gelemedi ya. 'Rıfat Bey ile gezersem gelirim' demiş. Fabrikanın yerini bilmiyor. Üretime inanmıyor. Millet sırada, herkes sırada. Mirzeyev rengini bile kendisi seçti. Aliyev kardeşim de Anadolu Kırmızı seçti. Kılıçdaroğlu parasını verir alır. Nasıl olsa parası da var. Biz nasıl ödemeyi yapıp aldıysak o da alsın.

"MUHALEFET, TÜRKİYE YÜZYILI'NA ENGEL OLMAK İSTİYOR"

Karşımda olan beyefendi seçimlerin hepsin mağlup oldu ama doymadı. Bu yenilgiler demek ki bazılarını çizgiye çekmiyor. 14 Mayıs seçimleri Türkiye Yüzyılı için çok önemli. Ülkemizin son 21 yıldaki kazanımlarını yok etmek isteyenler var. Muhalefet Türkiye Yüzyılı'na engel olmak istiyor. İnanıyorum ki vatandaşlarımız da bu seçimin önemini kavradı. Devletin devamlılığına leke sürecek, tüm dünyada ülkemizin itibarını zedeleyeceklere fırsat vermeyeceğinize inanıyorum.

Terörist başını bırakacaklarmış, Selo'yu bırakacaklarmış, FETÖ'nün uzantılarını bırakacaklarmış. Burası bir hukuk devleti siz bunu nasıl diyebilirsiniz. Her gücü eline alan o zaman tüm cezaevlerinin kapılarını açsın. Bunların hepsi oy için söylenen sözler. Biz hukuk devletinde böyle bir söylemde bulunamayız. Ben cumhurbaşkanı adaylığımı genel af üzerine inşa etmedim ki. Ama Bay Bay Kemal böyle yapıyor. Diyarbakır'da 51 Kürt yavrumuz öldürüldü. Bunu yapanlar kimlerdi? Şimdi bakıyorsunuz bunu yapanları dışarı çıkarmak için vaatlerde bulunuyorlar.

GENÇLERE ÖZEL İMKANLAR! 18 YAŞINDA ADAYIMIZ VAR

Gençlerde seçilme yaş sınırı neydi 30'du sonra biz bunu 18'e kadar indirdik. Verdiğimiz mücadelede neticeyi aldık. Seçme ve seçilme yaşı 18'e indi. Bu seçimde 18 yaşında adaylarımız var. 19 yaşında iyi bir yüzücümüz var. Galatasaray Üniversitesi'nde başarılı bir öğrenci. 30 yaş altı 25 adayımız mevcut. Kamuya işe alımlarda sınav başarısına göre davranacağız. Gereksiz tartışmaların içine düşmemek ve herhangi bir soru işareti bırakmamak için başarı sıralamasına göre işe alımı esas haline getireceğiz. Üniversite öğrencilerinin ilk bilgisayar ve cep telefonundan vergiyi kaldırıyoruz.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURACAĞIZ

Yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz aile kredisi vereceğiz. Aile ve gençlik bankası kuracağız. Kendi işini kurmak isteyen gençlere hibe ve teşvik programı uygulayacağız. Gençlerimiz hayal kursunlar. Biz her şart altında gençlerimizin yanındayız, destekçileriyiz.

GEÇMİŞTE SSK'YDI NE HALE GETİRDİĞİNİ SAVAŞ AY HAYATTA OLSA DA ANLATSA

Karşımdaki Bay bay Kemal'in yeri neresi. Geçmişte yeri SSK'ydı ne hale getirdiğini Savaş Ay hayatta olsa da anlatsa. Felaket olan SSK'yı biz ele aldıktan sonra hastanelerimiz pırıl pırıl oldu. Dünya bu hastanelerimizi gördüğü zaman takdire şayansınız diyor. Covid döneminde Çam Sakuramız olmasaydı, Pakize Öz hastanemiz olmasaydı işimiz zordu. 19 ayrı yerde şehir hastanemiz var. Her büyükşehire 1 tane kuracağız. Cumartesi günü Kocaeli Şehir Hastanesi'ni açıyoruz. Ardından İzmir hazır, açacağız. Bunları yap-işlet-devlet modeliyle yapıyoruz. Bunların dışında bir de eğitim ve araştırma hastanelerimiz var. İnsana değer vermedikten sonra bu işi nasıl başaracaksınız. Bay Bay Kemal bilmez. Yap-İşlet-Devret ile yapıyoruz. Seçimden sonra yeni dönemde yeni planlamayla adımları atacağız. Biz gençlerin çağının adeta misafiriyiz.

EV HANIMLARI NASIL EMEKLİ OLACAK?

Aile Koruma Kalkanı programı yenilikçi mekanizmalarımızdan sadece biri. İlk aşamalarını zaten başlattık. Daha derli toplu programı büyütüyoruz. Her aileden en az bir kişiye iş imkanı sunacağız. En az 3 çocuk diyorum. Bu demek oluyor ki ailelerde çocuk sayısı artacak. Her alanda ailelere maddi katkı vereceğiz. Amacımız aile birliğini korumak. Ev hanımlarına yönelik planlarımız var. Ev hanımlarının sigortalılığı konusunda atacağımız adımlar olacak. Emeklilik primlerinin bir kısmını biz ödeyeceğiz.

SAPKIN AKIMLARIN ÜLKEMİZDE VARLIK GÖSTERMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Aile bizim kutsalımız. Anayasal değişiklik yapacak kadar sahip çıkıyoruz. Bu alandaki kazanımlardan geri gitmek mümkün değil. LGBT gibi sapkın akımların varlık göstermesine izin vermeyeceğiz. Bay bay Kemal yalanlarla kadınları kandırmaya çalışıyor. Kadın haklarını savunmaya kendi parti teşkilatlarındaki kadınların haklarını savunmakla başlayabilir. Şu an kaç kadın milletvekili var?

CHP MAĞDURLARININ DA KİMSESİ BİZ OLACAĞIZ

Bıraktığımız yerden yola devam ederiz. Çözülmedik hiçbir sorun bırakmadık, bırakmayız. Bunlar geldiler, bunları çok zor duruma soktular. 'Kimse işten atılmayacak' dedi. Bu kadar insan işten atıldı. Günlerce gösteriler yaptılar. Bay bay Kemal bunları görmedi mi? Belediyeden atılan sözleşmelilere duyarsız değiliz. İşten atılan vatandaşlarım, çoluğu çocuğu haftalarca aç susuz kaldılar. Biz bir kısmını işe aldık. Bu işin çözümünü yine biz getireceğiz. Yerel seçimde de CHP mağdurlarının da kimsesi biz olacağız.

SAVUNMA SANAYİNDE PROJELER HİÇ BİTMEYECEK

Bizde proje bitmez. Hele hele savunma sanayinde hiç bitmeyecektir. Bu ülkenin hayallerini gerçekleştirecek adımları atıyoruz. Aracı yaparsınız ama mühimmatınız yoksa aracın olması işe yaramaz. Mühimmatı da yaparsanız ve üretimi gerçekleştirirseniz, karşınızdakine güç gösterisinde bulunursunuz. Togg bunun en güzel örneği. Altay Tankı önümüzdeki günlerde Savunma Bakanlığımıza teslim edilecek. Leopard'ların tamiriyle ilgili ilginç olan şu. Katar burada BMC'ye ortak olmuştur yüzde 49. Yüzde 51 bizim. Adapazarı'ndaki fabrikayla tüm tankların tamir bakımı orada yapılıyor. TCG Anadolu. Bir tane terbiyesiz çıkmış, en ağır hakaretleri yapıyor. Teröristlerle iç içe olan biri. Ahlaksız birisi. Hangi yapının içinde CHP yapısının içerisinde.

"TCG ANADOLU İLE HERKESİN GURUR DUYMASI LAZIM"

Gezdim gördüm. İHA şu anda üzerinde, helikopterle üzerinde SİHA ve hafif taarruz uçağı iniş kalkış her şeyi yapabilecekler. Bunlar bizim dünya standardında farklı bir yere gelmemizi sağladı. Bu bizi denizlerde güçlü noktaya taşıyor. Yeni bir adım atıyoruz. Görüşmeleri yapıyoruz. 1 misli daha büyüğünü daha inşa edeceğiz. TCG Anadolu rastgele bir şey değil. Çıkmış bir ukala, 'Bunlar yapabildikleri zaten eserleri yok' diyor. Şu eseri görüp eleştiri getirmek, yenilir yutulur değil. Herkesin gurur duyması lazım. Boyu 220 metre. Dünyanın her köşesinde operasyon yapabileceğiz. Bunlar anlardan da anlamazdan da konuşuyorlar. Gurur duy ya. Sen Erdoğan'ı Hulusi Akar'ı sevmeyebilirsin. Biz bu millete bu eseri bizden sonraki nesillere emanet edeceğiz.

"KIZILELMA'YI YAPANLARLA GURUR DUYUYORUM"

Bu Kızılelma 32 bin fitte operasyona hazır. Herhangi bir tehdit buna vızıltı. Yapanlarla gurur duyuyorum. Özdemir Ağabey ve oğullarıyla gurur duyuyorum. Özdemir Bey bunu evlatlarıyla adım attılar, üretimine girdiler. Ardından SİHA, Akıncı ve işte Kızılelma. Adamlar bununla iftihar etmiyor. Siz yapın, biz de sizi alkışlayalım. CHP'nin elindeki belediyelerde Türkiye'nin iftihar edeceği bir eserleri var mı? Marmaray'ı yaptık önünü kesmeye çalıştılar. Yavuz Sultan Köprüsü'nü yaptık. Önünü kesmeye çalıştılar. Biz fırsat vermedik.

"CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÛMET SİSTEMİ RESTORE ETMEYE AÇIK"

Yeni sistemle başarı sağladık. Birçok alanda önemli adımları yeni sistem sayesinde atabildik. Aksayan yerlerini tamamlamak bizim görevimiz. Elbette sistem restore etmeye açık. Sistemi ileri taşıyacak adımları atmakta tereddüt etmeyeceğiz. Bunların hiçbiri hükümet sistemimizle ilgili değil demokratik reform önerilerimiz.

"MUHALEFET PARTİLERİNİN DURUMU İÇLER ACISI"

Biz eskiden beri HDP'yi terör örgütünün parlamentodaki uzantısı olduğunu söylüyoruz. Şu anda aday çıkarmayarak, masadaki 7.ortak olduğunu ilan etti. Elbette racon kesecektir. Terör örgütü açıklamalar yapıyor. Terör örgütleri bu açıklamaları yaparken, CHP ne yapıyor? Türkiye'nin muhalefet partilerinin durumu içler acısı. Halka kendilerini kabul ettiremeyince, terör örgütlerinden medet umar hale geldiler. Kandil'den destek alacaksın, 14 Mayıs seçimine hazırlanacaksın. Milletim bu oyunu bozar. Öcalan'a özgürlük olabilir mi? Bizim kitabımızda böyle bir şey yok. Bunca insanı öldüreceksin. Sonra buna özgürlük diyeceksin.

"MİLLETİMİN BUNLARA YOL VERMEYECEĞİNİ BİLİYORUM"

HDP ve PKK'ya neler vaat ettikleri ortaya dökülüyor. Niçin parlamentoda görüştüler, parti merkezlerine gidemediler. Partiye gittikleri zaman açıklama yapmaları lazım. Parlamentoda kapalı kapılar adında ne söylediler. İçlerinden bir kadın garip şeyler söylediler. Diyanet Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış. Sen CHP olarak 'Hayır böyle bir görüşümüz yok' diyemedi. PKK-HDP ne derse yapmaya amade bir Bay bay Kemal var. O sadece partisindeki tacizci, tecavüzcüleri korumayı bilir. Ne başarısı var bu adamın. Tek bir seçim kazandıramamış. Aldıkları birkaç belediye orada da işlerin yürümediğini herkes biliyor. Milletimin bunlara yol vermeyeceğini biliyorum. Kesinlikle kapalı kapılar ardında pazarlık yapıldı. Açıklayamadılar. Açıkladıkları anda taşlar yere dökülecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.