Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora takdim töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora takdim töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Kuruluşu tamamlanan ancak henüz öğrenci almayan okullarımız var. Sadece fakülte kurmak, yüksekokul açmak elbette yetmez. Bunların akademik ve teknolojik olarak güçlü bir alt yapıyla tesis edilmesi de şarttır. Aynı şekilde bili

YOZGAT (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kuruluşu tamamlanan ancak henüz öğrenci almayan okullarımız var. Sadece fakülte kurmak, yüksekokul açmak elbette yetmez. Bunların akademik ve teknolojik olarak güçlü bir alt yapıyla tesis edilmesi de şarttır. Aynı şekilde bilimsel araştırmalara, projelere, yayınları ve benzeri çalışmalara ağırlık verilmesi de gerekiyor." dedi.

Erdoğan, Akdağ Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İktisat Politikası Fahri Doktora" unvanı takdim törenine katıldı.

Bozok Üniversitesi yönetimine, şahsına fahri doktora unvanını layık gördükleri için özellikle teşekkür ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mart 2006'da Bozok Üniversitesi'ne ilişkin adımı attıklarını anımsattı.

Bu vesileyle bu kuruluşta emeği geçen eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve o dönem milletvekillerine de teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bozok Üniversitesinin açılışının Başbakanlığı dönemine isabet etmesinden dolayı da duyduğu mutluluğu katılımcılarla paylaştı.

Bu üniversiteleri "lüzumsuz addedenlere", şu anda 13 bini aşkın öğrencisi olan böyle bir üniversitenin en güzel cevap olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Yani üniversiteye gelen değil, üniversitenin gençlerin ayağına gittiği bir süreci başlatması sebebiyle bunu çok çok önemsiyorum. Bugün buraya Sorgun'daki toplu açılış töreninde resmi açılışını yaptığımız üniversitemize ait fakülte ve yüksekokul binalarıyla, arıtma tesisi ve tekno parkın bir kez daha üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

- "Yozgat için yeterli değil..."-

Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar ki gelişmesini memnuniyetle takip ettiğini anlatan Erdoğan, "Üniversitemizin geldiği yer önemlidir ama Yozgat için yeterli değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey'in konuşmasında ifade ettiği, arazi konusunun üniversite için sorun olmadığını, üniversitenin gelişmeye ve genişlemeye müsait çevresi bulunduğunu belirterek, "Yeter ki mesele üniversite olsun, üniversite olduktan sonra gerisi teferruattır." değerlendirmesinde bulundu.

Sorgun ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde Sorgunlularla veteriner fakültesinin ilçeye yakışacağı konusunda mutabık kaldıklarını aktaran Erdoğan, "Bu talebi üniversite yönetimimizin de dikkatine sunacağımı orada söyledim. Az önce sizlerin de ifadesinde öyle zannediyorum ki burada verdiğimiz söz inşallah üniversite senatosunda da tecelli edecektir. Hayırlı olsun diyelim." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta Yozgat ve Sorgun'un önemli bir merkez olduğunu ve bunu bilimsel noktada da iyi bir konuma taşımak için önemli adımları atmaları gerektiğini bildirdi.

Hukuk fakültesinin kuruluşuyla ilgili işlemlerin sonuçlanmak üzere olduğunu, bunun Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından da takip edildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kuruluşu tamamlanan ancak henüz öğrenci almayan okullarımız var. Sadece fakülte kurmak, yüksekokul açmak elbette yetmez. Bunların akademik ve teknolojik olarak güçlü bir alt yapıyla tesis edilmesi de şarttır. Aynı şekilde bilimsel araştırmalara, projelere, yayınları ve benzeri çalışmalara ağırlık verilmesi de gerekiyor. Tüm bunları gerçekleştirdiğimizde Bozok Üniversitesi, sadece bölgesinin değil, ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasına girecektir. Bundan hiç şüphem yok. Kaldı ki olaylar bir kemiyet meselesi olmamalı, kemiyet açısından bakmaktan öte buna keyfiyet açısından bakmak çok daha önemli. 13-14 bin öğrenci, aslında keyfiyet ağırlıklı bir üniversite için önemli bir sayı. Eğer burada başarıyı sağlayabilirsek, başarılı bir süreci burada devam ettirebilirsek, inanıyorum ki Bozok Üniversitesi Türkiye'de saygın üniversiteler arasındaki yerini alacaktır. Aynı şekilde üniversite yönetimi bir vizyon işidir. Bozok Üniversitesini Türkiye'nin ilk yirmi, ilk on arasına sokmak gibi bir hedefimiz yoksa bulunduğumuz yeri de muhafaza etmek mümkün değildir. Şayet ilerleyemiyorsanız gerilersiniz, rekabetin kuralı budur."

(Sürecek)






Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora takdim töreni

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler