Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis memurlarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis memurlarını kabul etti

Erdoğan: (1) - "Bazı emniyet müdürlükleri binalarının üzerinde gördüğüm çok güzel bir söz var, 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Polis vicdanı olmayanların karşısındadır.' Gerçekten de ister hırsız ister katil ister terörist olsun, başkasının canına ve m

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı emniyet müdürlükleri binalarının üzerinde gördüğüm çok güzel bir söz var, 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır, polis vicdanı olmayanların karşısındadır.' Gerçekten de ister hırsız ister katil ister terörist olsun, başkasının canına ve malına kasteden kişinin vicdanı olmaz. Sizler, işte bu vicdansızlarla mücadele ederek, devlet olmanın temel gereği olan toplumun güvenlik ve adalet ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunuyorsunuz." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde polis teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla çeşitli illerde görev yapan polis memurlarını kabul etti.

Polis teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümünün ülke, millet ve tüm polislere hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan bugüne kadar teşkilat bünyesinde en alt rütbesinden en üst rütbesine kadar hizmet veren tüm polislere şahsı ve milleti adına şükranlarını ifade etti.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, gazileri hürmetle yad eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 81 vilayetin tamamında vatandaşın can ve mal güvenliği ile kamu düzenini sağlamak için görev yapan 260 bin polisin her birini ayrı ayrı tebrik ettiğini, terörle mücadelede görev alan polisleri özellikle kutladığını bildirdi.

Terörle mücadele operasyonlarının başladığı temmuz ayından bu yana 153 polisin şehit verildiğini, binin üzerinde polisin de yaralandığını anımsatan Erdoğan, terörle mücadele sırasında şehit düşen polisler için Allah'tan rahmet, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına sabır dilerken, yaralılara da şifa temennilerini aktardı.

Adli olaylarda da şehit edilen polislere rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralılara da şifa temennisinde bulundu.

- "Başkasının canına ve malına kasteden kişinin vicdanı olmaz"

"Ülkesinin ve milletinin güvenliği için kendi canlarını ortaya koyan polislerimize şükran borcumuzu asla ödeyemeyiz" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bazı emniyet müdürlükleri binalarının üzerinde gördüğüm çok güzel bir söz var, 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Polis vicdanı olmayanların karşısındadır.' Gerçekten de ister hırsız ister katil ister terörist olsun, başkasının canına ve malına kasteden kişinin vicdanı olmaz. Sizler, işte bu vicdansızlarla mücadele ederek, devlet olmanın temel gereği olan toplumun güvenlik ve adalet ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunuyorsunuz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Siyasette, ticarette, sağlıkta, eğitimde, hukukta ve diğer tüm alanlarda nasıl çürük elmalar olabiliyorsa, elbette polisimiz içinde de yanlış yola sapanlar çıkabiliyor. Bunlar üzerinden tüm teşkilatın suçlanması, tüm polislerin töhmet altında bırakılması asla kabul edilemez. Haksız yere polislerimizi yıpratmaya, onların fedakarlıklarını küçük görmeye, itibarlarını zedelemeye kalkan herkes önce beni karşısında bulur. Dolayısıyla sizin meseleniz benim meselemdir, size yapılan saldırı bana yapılmış saldırıdır. Sizlerden görevlerinizi arkanızda cumhurbaşkanının, devletin, hükümetin desteği, teşviki, duası olduğunu bilerek yürütmenizi istiyorum."

- "Her türlü hain mihrakın da hedefi durumunda"

Devletin ve milletin göz bebeği olan emniyet teşkilatının bu misyonu sebebiyle, her türlü hain mihrakın da hedefi durumunda olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Terörist, silahıyla milletin üzerinde tahakküm kurmasını engellediği için, hırsızı, dolandırıcısı, kaçakçısı rahatça çalıp çırpmasına izin vermediği için, uyuşturucu satıcısı, gençlerimizin zehirlenmesine mani olduğu için, mafyası, çetecisi, vatandaşlarımızın başına musallat olmasının önüne geçtiği için polisimizi sevmiyor. Zaten bu kesimler polisi sevmeye başlamışsa orada bir sıkıntı var demektir. Hemen müdahale edilmesi lazımdır." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis memurlarını kabul etti

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler