Cumhurbaşkanı Erdoğan MKE fabrikasındaki patlama hakkında bilgi aldı! Bakan Güler Ankara'ya döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan MKE fabrikasındaki patlama hakkında bilgi aldı! Bakan Güler Ankara'ya döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKE roket ve patlayıcı fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i telefonla arayarak bilgi aldı. Bakan Güler, Hatay sınır hattındaki programını yarıda keserek Ankara'ya döndü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKE roket ve patlayıcı fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i telefonla arayarak bilgi aldı.

Patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi.

Patlama sonrasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Twitter hesabı tarafından, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde faaliyet gösteren MKE roket ve patlayıcı fabrikasındaki patlama ile ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i telefonla arayarak bilgi almıştır. Görüşmede, Cumhurbaşkanımız, patlamada şehit olan 5 işçi kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilemiştir. Meydana gelen olaya ilişkin ilgili kurumlarımızca tahkikat başlatılması talimatını da veren Cumhurbaşkanımız, ordumuza ve milletimize taziye dileklerini iletmiştir" paylaşımında bulunuldu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER, HATAY PROGRAMINI YARIDA KESEREK ANKARA'YA DÖNDÜ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Elmadağ'daki MKE roket ve patlayıcı fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle Hatay programını yarıda keserek Ankara'ya döndü.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Hatay'a giden Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Elmadağ'daki MKE roket ve patlayıcı fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle Hatay programını yarıda keserek Ankara'ya döndü. Bakan Yaşar Güler patlamayla ilgili olarak hudut hattında şu açıklamayı yaptı: "Bu sabah 08.37'de MKE AŞ. Elmadağ roket ve patlayıcı fabrikasında bir patlama meydana geldi. Maalesef 5 işçi kardeşimizi kaybettik. Patlama meydana gelene kadar kamera kayıtları mevcut. Patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. İşçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Olay teferruatlı biçimde incelenecek ve gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Tekrar başımız sağ olsun" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.