Cumhurbaşkanı Erdoğan mazbatasını aldı, yeminini etti! Muhalefet milletvekilleri ne yaptı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihi bir ana daha tanıklık etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı. Erdoğan uzun süre ayakta alkışlanırken, muhalefet vekilleri yine protesto etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin etmek ve mazbatasını almak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. Mazbatasını Devlet Bahçeli'den alan Erdoğan akabinde ise yemin etti ve uzun süre ayakta alkışlandı.

etdogantbmm-karsilama.jpg

TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'nin resmi törenle karşıladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından yemin etmek üzere Meclis'e geçti.

erdoganmazbatatoreni.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Cumhurbaşkanı mazbatasını Devlet Bahçeli'nin elinden aldı.

erdogantbmmyemin.jpg

Mazbatasını aldıktan sonra yemin eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim." ifadelerini kullandı.

erdoganyemintoreni.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis Genel Kurulu'na gelerek mazbatasını alırken, muhalefetin milletvekilleri ayağa kalkmadı ve alkışlamadı.

Muhalefet milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreninde yine milletin iradesine saygısızlıkta sınır tanımadı. Dün ayağa kalkmayan vekiller Cumhurbaşkanı Erdoğan mazbatasını aldığı ve yemin ettiği sırada da yine oturdukları yerden kalkmadan durdu. Muhalefet vekillerinin tavrı tepki çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.