Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da

Anadolu’daki ilk devletimizin başkenti olan Konya bu coğrafyada yaşadığımız tüm zaferler ve hüzünlerin en yakın şahitlerindendir. Selçuklu tarihi mirası ve Hz. Mevlana’nın manevi mirasına sahip çıkan Konya’yla biz iftihar ediyoruz

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sorun yaşadığı kim varsa onun safında yer almayı kendilerine görev bilenleri, siyasette, medyada, akademi hayatında ve her yerde görmenin mümkün olduğunu belirterek, "Kendi ülkelerine ve milletine ihanet, bunların adeta iliklerine işlemiş. Bu hastalıklı ruh hallerini Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla, hükümet karşıtlığıyla, iktidar partisine muhalefetle perdelemeye çalışıyorlar ama hayır, bunların asıl düşmanlığı bu ülkeye ve bu milletedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen, Raylı Sistem Açılışı ve 72 Adet Tramvay Taşıtı'nın Hizmete Alım Töreni'nde yaptığı konuşmada, açılışı yapılan hizmet ve eserlerin Konya'ya, Türkiye'ye ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi ve toplamda yaklaşık 500 milyon lira maliyeti olan yatırımlarda katkısı olanları tebrik etti. 

Konya'nın şehircilik, toplu taşıma, toplu konut, çevre düzenlemesi, tarihi eserlerin korunması ve kültürel çalışmalara verilen önem bakımından Türkiye'nin örnek şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, geçen yıl 17 Aralık günü Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlatılması töreninde Konya'da bulunduğunu, 2011 yılında da Konya-Ankara Yüksek Hızlı Tren seferlerini hizmete aldıklarını anımsattı. 

Konya'dan Karaman'a, oradan Mersin'e, Adana'ya, Osmaniye'ye, Kahramanmaraş'a, Gaziantep'e, Şanlıurfa ve Mardin'e kadar uzanacak yeni bir hızlı tren hattının inşa edildiğini, hattın bir kısmının inşasına başlandığını, bir kısmının proje ve ihale çalışmalarının sürdüğünü anlatan Erdoğan, yeni bir hattın da Antalya'yı Konya'ya bağlayacak, buradan da Aksaray, Nevşehir üzerinden Kayseri'ye uzanacak proje olduğunu bildirdi. 

Erdoğan, bu hattın ihale ve sözleşme sürecinin devam ettiğini, hattın inşasına 2017 yılında başlamayı planladıklarına işaret ederek, "Bu anlattıklarım planlamalardır. Aynı şekilde şehir içindeki raylı sistemleri de yeniliyor, geliştiriyoruz. Şehir merkezi ile üniversite arasındaki mevcut tramvay hattının yerine inşallah modern bir metro sistemi yapılarak, ulaşım yer altına alınacak. Necmettin Erbakan Üniversitesi ile belediye arasında bir başka metro hattı daha kurulacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek bu projeyle Konya 2 etapta 27 istasyonu olan günde 500 bin yolcu taşıyacak bir metroya sahip olacak. Bu projenin alt yapı çalışmalarına inşallah yıl başından sonra başlanıyor. Metronun Konyalı kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'nın bölünmüş yollar konusunda da geçen 13 yılda adeta bir devrim yaşadığını belirterek, Konya'nın 167 kilometrelik bölünmüş yol ağına, bu dönemde 800 kilometre daha bölünmüş yol ilave ettiklerini, böylece Konya'nın tramvayı, metrosu, hızlı treni ve bölünmüş yollarıyla ulaşım alanında Türkiye'nin en gelişmiş şehirlerinden biri haline geldiğini söyledi. Erdoğan, yapılan yatırımlarla Konya'nın, Antalya, Mersin, GAP bölgesi, Kapadokya ile bütünleştiğini, İstanbul, Ankara ve İzmir ile dolayısıyla Türkiye'nin ve dünyanın tüm şehirleriyle adeta bir adım mesafesine yakınlaştığını anlattı. 

"İnşallah Konya her alanda yeni Türkiye'nin en önemli lokomotif şehirlerinden biri olacaktır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Geçmişte başkentlik yapmış, kültürün ve medeniyetin merkezi olmuş Konya, bugün de Türkiye'ye Başbakan göndererek o şanlı günlerinin ruhunu hala bünyesinde yaşattığını göstermiştir. Biz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değerli Başbakanımızla birlikte Konya'nın, Konyalı kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Anadolu'daki ilk devletimizin başkenti olan Konya, bu coğrafyada yaşadığımız tüm zaferlerin, tüm hüzünlerin en yakın şahitlerinden biridir. Bakınız 12'nci yüzyıl dönemini anlatan bir tarihçi, Anadolu ve özellikle Konya için 'garipler yuvası ve yoksullar sığınağı' diyor. Milletimizin bir taraftan Haçlı saldırılarıyla diğer taraftan Moğol istilalarıyla bunaldığı bir dönemde, Konya birliğimizin, dirliğimizin, istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olarak kalmayı başarmıştır. Konya tarihinin hiçbir döneminde başkentlik asaletini, vakarını, duruşunu kaybetmeyen bir şehir olmuştur. Bugün de Konya, değerlerimize olan bağlılığı yanında ticarette ve üretimde ulaştığı yer ile ülkemizin öncü şehirlerinden biridir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selçuklu'nun tarihi mirasına ve Hazreti Mevlana'nın manevi mirasına başarıyla sahip çıkan Konya ile iftihar ettiklerini belirterek, "Maalesef ülkemizde Konya'nın ve Konyalı'nın duruşundaki asaletten nasibini almayanlar da var. Türkiye'nin başı hangi ülkeyle sıkıntıya düşse gidip hemen o ülkenin yanında saf tutanları üzüntüyle görüyoruz, ibretle takip ediyoruz. Ülkemiz yakın zamana kadar Rusya ile yakın ilişkiler kurduğunda bizi Batı'ya sırtımızı dönmekle Asya'cı, Avrasya'cı olmakla suçlayanlar vardı. Şimdi üstelik de egemenlik haklarımızı koruma konusunda Rusya ile bir gerilim yaşıyoruz, bunlar hemen başımıza Rus'cu kesildiler. Yine Türkiye, İran ile yakın ilişkiler içindeyken bizi İran'cı olmakla itham edenler aramızda bazı görüş ayrılıkları belirince bir anda kendileri İran'ın safına geçtiler" dedi. 

Bu tavır içinde olanların durumunun Yunanistan'a, Ermenistan'a, Avrupa ülkelerine, Afrika'ya velhasıl tüm dünyaya uyarlanabileceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sorun yaşadığı kim varsa onun safında yer almayı kendilerine görev bilenleri, siyasette, medyada, akademide her yerde görmek mümkün. Kendi ülkelerine ve milletine ihanet bunların adeta iliklerine işlemiş. Bu hastalıklı ruh hallerini Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla, hükümet karşıtlığıyla, iktidar partisini muhalefetle perdelemeye çalışıyorlar ama hayır, bunların asıl düşmanlığı bu ülkeye ve bu milletedir. Bunların düşmanlığı milletimizin temsil ettiği tüm değerlere, tarihimize, kültürümüze yöneliktir. Türkiye güçlendikçe milletimizin temsil ettiği değerlerin de güçlendiğini görüyorlar, biliyorlar. Hani 'ya benimsin ya kara toprağın' diyen psikopatlar vardır ya bunların ki de o hesap. 'Türkiye ya bizim olsun ya da yok olup gitsin' mantığıyla kişisel ve ideolojik saplantılarını siyasetin, medyanın, akademinin kendilerine sağladığı unvanları kullanarak her fırsatta dışa vuruyorlar. Milletimiz yıllardır bunlara fırsat vermedi, inşallah bundan sonra da vermeyecek. 

Konya'daki şu heyecan, şu aşk, şu azim devam ettikçe inanıyorum ki, Türkiye'nin yolu açık olacak, aydınlık olacaktır. Böyle dönemler herkesin eteğindeki taşları döktüğü, maskelerin sıyrılıp gerçek yüzlerin ortaya çıktığı günlerdir, işte bu ülkeyle, bu milletle hiçbir aidiyet bağı hissetmeyenlerin hezeyanlarını her gün duyuyorsunuz, okuyorsunuz, seyrediyorsunuz. Bu terör örgütü muhiplerinin iki yüzlü tavırlarına son olarak geçen hafta Diyarbakır'da Fatih Paşa Camii'nin örgüt tarafından yakılması hadisesinde bir kez daha şahit olduk. Çıkıyor bir tane sözde eş başkan ne diyor 'devlet helikopteriyle bombaladı.' Bunlar bakar kör, bu nasıl helikopter ki bombalıyor da minare yıkılmıyor, kubbe yıkılmıyor, alttan kapılar yanmaya başlıyor. Aynı zihniyet bölgede yaşayan insanların hayatlarını zindana çeviren hendeklere methiyeler düzecek, güvenlikleri için yer değiştirenlere hakaret edecek kadar alçalabiliyor."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler