Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken başladı! Altın, Dolar ve Euro hızla düşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken başladı! Altın, Dolar ve Euro hızla düşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalar sürerken Dolar, altın ve Euro hızla düşmeye başladı. 1000 lirayı aşan gram altın 900'ün, 20 lirayı aşan euro 17'nin, 18'i aşan dolar ise 15'in altına indi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Erdoğan'ın konuşması henüz devam ederken Dolar, altın ve Euro hızla düşmeye başladı. 1000 lirayı aşan gram altın 900 TL'nin, 20 lirayı aşan euro 17 TL'nin, 18 lirayı aşan dolar ise 15'in altına yarım saat içerisinde indi. Dolar, altın ve Eurodaki düşüşün sabah döviz bürolarının açılmasıyla daha da hızlanacağı tahmin ediliyor.

Ekonomideki son gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunacaklarını belirterek, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak" dedi.

Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indireceklerini kaydeden Erdoğan, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirileceğini açıkladı.

Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya bir niyeti olmadığını da vurguladı.

Serbest piyasada altın:

Gram altın: 872 lira

Çeyrek altın: 1.443 lira

Cumhuriyet altını: 5.880 lira

Tam altın: 5.773 lira

Yarım altın: 2.873 lira

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.