Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de

İZMİR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2016 Birleşik Müşterek Atışlı Tatbikatı'nı izlemek için Seferihisar ilçesine geçti.Cumhurbaşkanı...

İZMİR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2016 Birleşik Müşterek Atışlı Tatbikatı'nı izlemek için Seferihisar ilçesine geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaldığı Kaya Termal Otel'den ayrılıp Balçova Futbol Sahası'ndan, helikopterle Efes-2016 Birleşik Müşterek Atışlı Tatbikatı'nın gerçekleştirileceği Seferihisar ilçesine hareket etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da başka bir helikopterle tatbikat bölgesine gitti.

Dost ve müttefik 8 ülkeden 900 yabancı askeri personelin yer aldığı, yaklaşık 7 bin 500 personelin görev yaptığı, Anadolu Ajansı ve TRT'nin de aralarında yer aldığı 17 kamu kurum ve kuruluşun iştirak ettiği Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın "fiili atış bölümü", 79 ülkeden 255 seçkin gözlemci ve temsilcinin katılımıyla bugün Seferihisar ilçesi Doğanbey körfezinde gerçekleştirilececek. 4 Mayıs'ta başlayan tatbikat, 4 Haziran'da sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :