ÇUKTOB Başkanı Demir:

ÇUKTOB Başkanı Demir:

"FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kamuda kaldırılan izinlerin yeniden serbest bırakılması Türk turizmi açısından çok olumlu bir gelişme. Bu durum iç turizme bir doping etkisi yapacaktır"

MERSİN (AA) - Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından kamuda kaldırılan izinlerin yeniden serbest bırakılmasının Türk turizmi açısından olumlu bir gelişme olduğunu ve bu durumun iç turizme doping etkisi yapacağını bildirdi.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, kamuda iptal edilen izinlerin yeniden normale dönmesinin Türk turizmi açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Alınan kararın faydalı olacağını aktaran Demir, şunları kaydetti:

"FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kamuda kaldırılan izinlerin yeniden serbest bırakılması Türk turizmi açısından çok olumlu bir gelişme. Bu durum iç turizme bir doping etkisi yapacaktır. Tatilini yarıda kesen ve tatil planları yaparken OHAL kapsamında izinlerin iptal edilmesi ile planlarını erteleyen kamu çalışanlarının, yeniden turizmi hareketlendirecek adımlar atacağını düşünüyorum. Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olmasıyla turizmci yaralarını saracaktır. Bizim için özellikle bu yıl iç pazar çok önemliydi. Ancak yaşanan gelişmeler iç pazarda beklentilerimizi kırdı. Bu karardan sonra önümüzdeki günlerde ciddi bir rezervasyon artışı bekliyoruz."

Demir, okullar açılmadan önce izin serbestisinin gelmesinin turizmcilerin moralini yerine getirdiğini de ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler