Çubuk'ta tarihi konak restore edilecek

Çubuk'ta tarihi konak restore edilecek

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesindeki tarihi Ali Şükrü Bey Konağı'nda restorasyon çalışmalarına başlandı.Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin...

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesindeki tarihi Ali Şükrü Bey Konağı'nda restorasyon çalışmalarına başlandı.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, yaptığı açıklamada, Yavuz Selim Mahallesi Hükümet Caddesi'ndeki tarihi yapının restorasyonun ardından, sosyal tesis olarak hizmet vereceğini belirtti.

İlk etapta bina ve çevresinin temizlendiğini anlatan Karakuş, restorasyon çalışmasının bir yılda tamamlanacağını vurguladı.

Tarihi ve kültürel değerleri yansıtan tarihi eserleri yaşatmak amacıyla Ali Şükrü Bey ailesine ait olan tarihi binayı, belediyeye kazandırarak restorasyon çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Karakuş, şunları kaydetti:

"Belediyemiz tarafından 412 bin liraya kamulaştırılan Ali Şükrü Bey Konağı'nda, Anıtlar Kurulunun aldığı karar doğrultusunda restorasyon çalışmalarına başladı. Ankara Valiliğimiz tarafından restorasyonu için 595 bin lira kaynak ayrılan ve ihalesi yapılan konakta, binanın yıpranan bölümleri özgünlüğü korunarak yenilenecek. 1936 yılında yapılan ve bölgesel Ankara evi mimari özelliğine sahip konak, toplamda 816 metrekarelik bir alan üzerinde 240 metrekare kapalı kullanım alanına sahip. İki katlı konakta, 6 oda, 2 sofa, 2 banyo bulunuyor."

Yapının temelinde, çatısında, iç-dış duvar ve sıvalarında çalışmalar yapıldığını kaydeden Karakuş, bahçede peyzaj çalışmaları da yapılacağını ifade etti.

Karakuş, İzzet Korman Konağı ile iki tarihi çeşmenin de önümüzdeki günlerde restore edileceğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı