Çorum'daki cinayetle ilgili dava

Çorum'daki cinayetle ilgili dava

Kargı ilçesinde biri kadın 2 kişinin silahla öldürülmesine ilişkin davada, 5 sanıktan 2'sine ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, birine 47 yıl 6 ay, diğer 2'sine de 10'ar ay hapis cezaları verildi

ÇORUM (AA) - Çorum'un Kargı ilçesinde biri kadın 2 kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili yargılanan 5 sanıktan 2'si ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, biri 47 yıl 6 ay, diğer 2'si de 10'ar ay hapis cezalarına çarptırıldı.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, Özlem Aydın Ağar ve Murat Yılmaz'ı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Süleyman Ağar, Sedat Ağar, Alpay Kınog, Turan Aydın ile tutuksuz yargılanan Deniz Dayanmaz'ın avukatı katıldı.

Duruşmada, sanık ve avukatlarının son kez ifadelerini alan mahkeme heyeti, kararı açıklamak için duruşmaya ara verdi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların eyleminin sabit olduğuna hükmetti.

Suçun işleniş biçimi, işlendiği yer ve zaman, konusunun önemi ve meydana gelen zararın ağırlığını dikkate alan heyet, Turan Aydın ile Sedat Ağar'ın "töre saikiyle kasten adam öldürmek, cebir, tehdit, hileyle hürriyetten yoksun kılmak" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10'ar yıl, Süleyman Ağar'ın da "tahrik altında cinayet işlemek" suçundan 47 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmalarına karar verdi.

Kınog ile Dayanmaz da "suçu bildirmemek" suçundan 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Pelitçik köyündeki ormanlık alanda 13 Haziran 2015'te bir çoban tarafından elleri ve ayakları bağlı iki ceset bulunmuş, başlarından silahla vurularak öldürüldüğü anlaşılan kişilerin Özlem Aydın Ağar (25) ile Murat Yılmaz (20) olduğu belirlenmişti. Olayla ilgili İstanbul'da yakalanan 5 kişi tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :