Çorum'da oryantiring heyecanı

Çorum'da oryantiring heyecanı

- Türkiye Şampiyonası 4. Kademe Yarışları, 38 ilden 970 sporcunun katılımıyla yarın başlayacak- Federasyon başkanı Çolakoğlu:"2017 yılında bu yarışların Hattuşa bölgesinde yapılmasını istiyoruz"


ÇORUM (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası 4. Kademe Yarışları, 38 ilden 970 sporcunun katılımıyla yarın Çorum'da başlayacak.

Federasyon başkanı Tekin Çolakoğlu, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer'in katılımıyla, kentteki bir otelde tanıtım toplantısı düzenlendi.

Çolakoğlu, burada yaptığı açıklamada, yarışların özel olarak düzenlenen Çorum Kupası ile başlayacağını, hafta sonu da kademe yarışlarının yapılacağını söyledi.

Kademe yarışlarının önemine değinen Çolakoğlu, "Burada yarışacak sporcuların aldıkları dereceler, milli takım kadrosuna katılmak için en büyük etkendir." dedi.

Oryantiring yarışlarının Çorum'da sürekli hale getirmek istediklerini belirten Çolakoğlu, şöyle konuştu:

"Hücresel, bölgesel büyümeye önem veren bir federasyonuz, kitlesel büyümeyi çok önemsiyoruz. Çorum Kupası'nı da sürekli hale getirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda Çorum'un tarihi bölgesi Hattuşa da gelecek yıl planlarımız arasında var. 2017 yılında bu yarışların Hattuşa bölgesinde yapılmasını istiyoruz. Özellikle bu bölgeyi görmemiş Türkiye'de çok sayıda vatandaşımız olduğunu biliyorum. Sporu araç olarak kullanarak toplumumuza ülkemizin değerlerini, kültürel ve tarihi varlıklarını göstermek gayelerimiz arasındadır. Bu konuda Türkiye Oryantiring Federasyonu olarak etkin rol üstleniyoruz. Çünkü yarışmalarımız doğada açık alanda yapılıyor."

Zeki Gül de 38 ilden 970 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek yarışlara ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi. Oryantiring yarışlarının sadece spor faaliyeti olmadığına dikkati çeken Gül, bu tür yarışların kentin tanıtımı, tarihi mirasların topluma gösterilmesi açısından önemli bir faaliyet olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :